Super Puzzle Fighter II Turbo

If you have a problem with a particular game, post it in here.
piggso321
Junior Member
Posts: 9
Joined: Mon Feb 01, 2010 3:49 pm
Primary Device: HD2

Re: Super Puzzle Fighter II Turbo

Postby piggso321 » Tue Mar 02, 2010 3:40 am

Problem not solved.

Still wondering the exact problem is....

tony
Enthusiast
Posts: 133
Joined: Sun Oct 25, 2009 8:58 pm
Primary Device: xperia play

Re: Super Puzzle Fighter II Turbo [please help]

Postby tony » Tue Mar 02, 2010 11:46 am

is this the only version of the iso you have tried ?, have you tried in epsxe?. i would say 99% its a problem with the pal to ntsc display as this was a problem in some ps1 imports that required a pal fix to display colours and x/y coordinates properly BUT in my non techniacal view this shouldnt be present in fpsece as its capable of running pal/ntsc so it is rather odd. i dont have this game so cant test myself but first try a different iso as it could be a small possability it has a x/y fix that is causing fpsece problems, sorry for rambling typing as i think lol
PS3 - USEYOURFIST

User avatar
CloudStrife86
Global Moderator
Posts: 750
Joined: Sun Apr 26, 2009 12:07 am
Primary Device: Samsung Galaxy S4 (i9505)
Operating System: Android
ROM: Stock Jelly Bean 4.2.2
Location: Durham, United Kingdom
Contact:

Re: Super Puzzle Fighter II Turbo

Postby CloudStrife86 » Tue Mar 02, 2010 7:57 pm

My last post wasn't meant to be solving the problem... You were supposed to do what I described to check if your ISO was PAL or NTSC and then post, telling us which it was. :|
Image
Platinum trophies: Uncharted, MW2, Uncharted 2, Resi 5, AC II, Fallout 3, Batman: AA, CoD: WaW, BlOps, FFXIII, BioShock, L.A. Noire, Deus Ex: HR, Uncharted 3, Heavy Rain, Batman: AC, inFAMOUS 2, The Walking Dead, Virtue's Last Reward, Borderlands

piggso321
Junior Member
Posts: 9
Joined: Mon Feb 01, 2010 3:49 pm
Primary Device: HD2

Re: Super Puzzle Fighter II Turbo

Postby piggso321 » Wed Mar 03, 2010 12:36 pm

where is fpselog.txt?
i cant find

User avatar
Q-Ball
Global Moderator
Posts: 453
Joined: Tue Jan 13, 2009 5:55 pm
Primary Device: Samsung Galaxy A5 (2016)
Operating System: Android 6.0.1

Re: Super Puzzle Fighter II Turbo

Postby Q-Ball » Wed Mar 03, 2010 12:40 pm

in the root of your device.
Image

piggso321
Junior Member
Posts: 9
Joined: Mon Feb 01, 2010 3:49 pm
Primary Device: HD2

Re: Super Puzzle Fighter II Turbo

Postby piggso321 » Thu Mar 04, 2010 7:20 am

CloudStrife86 wrote:fpselog.txt contains the last run game information. Run the game, then exit (make sure EnableHLE=off). Find fpselog.txt and see what the GameID is. IDs starting with SCUS or SLUS or anythingUS are NTSC, PAL games have SCES, etc.
You could also download PSX2PSP and open the ISO with that: It should come up with detailed information about the disc, and should actually state whether it's NTSC or PAL.


Sorry , i found the file, but could not find Game ID...

tony
Enthusiast
Posts: 133
Joined: Sun Oct 25, 2009 8:58 pm
Primary Device: xperia play

Re: Super Puzzle Fighter II Turbo

Postby tony » Thu Mar 04, 2010 9:58 am

if you have 50fps in top left then its pal if you have 60fps its ntsc but if its got an incorrect pal fix on it im not sure what fpsece will treat it as, i would try a fresh iso and see what happens with that.
PS3 - USEYOURFIST

yoojin1081
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Thu Apr 15, 2010 5:35 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: 6.5
ROM: Energyrom custom

Re: Super Puzzle Fighter II Turbo

Postby yoojin1081 » Wed Apr 28, 2010 11:27 pm

I noticed this thread is quite old but I was curious if anyone ever found a fix for the screen cutoff? I'm running the ntsc version and I've tried multiple full and ripped roms (w/o music and certain fx) and am still getting the cut off. Also the dpad sensitivity is extreme making it nearly impossible to push down during the game without having the blocks shoot straight down to the bottom.

Running HD2 Tmo-US w/ energyrom, supporter version w/ hd2 optimized pack. I also have bsb tweaks option to lower sensitivity on but it doesn't help. One other thing...I've noticed the sensitivity becomes slightly better when played in portrait mode in all games. Is this typically the case? I've searched google and these forums for clues but haven't found much (seems like this forum is really quiet...)

edein
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Fri Apr 30, 2010 8:03 pm
Primary Device: Tmobile HTC HD2

Re: Super Puzzle Fighter II Turbo

Postby edein » Fri Apr 30, 2010 8:15 pm

Haven't found a fix yet, but I've got it to a playable state. You can adjust the screen position from WITHIN the game menu. Just start a game then pause it by pressing "Start" then "Select". You should see "Screen Adjust" and just move it. (the opponent side will be partially cut off, but that's not important :P)


As for the speed of the game....There's two way to slow it down. One is by the Option WITHIN the game and the other is to set "AutoSpeed=on" in FPSE.ini to limit 50fps max.

Also, the D-pad sensitivity seem to be a problem with fpsece 0.10.1 release. For example, if you press a button and hold for 1 second the emulator will process it as 2 second (exaggerated example).

yoojin1081
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Thu Apr 15, 2010 5:35 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: 6.5
ROM: Energyrom custom

Re: Super Puzzle Fighter II Turbo

Postby yoojin1081 » Sat May 01, 2010 7:32 am

Thanks for the tips edein...I will investigate it more. I was afraid no one was going to respond heh. So there is an option to lower the fps within the game options huh? Does this help with dpad sensitivity? Not really huh? The rom I was using had an accidental time bomb triggered in it, so I'm in the process of restoring my phone...(sigh). Once I do, I will try those suggestions...With work and everything, I just need a game to kill short amounts of time with...and this is perfect and great fun also.

Thanks again and I hope those dpad sensitivity issues will be worked out!


Return to “Game-Specific Help”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest