menu problem on DQ7

kwan728
Junior Member
Posts: 12
Joined: Mon Apr 09, 2012 9:29 am
Primary Device: galaxy npte
Operating System: androod 2.3.6

menu problem on DQ7

Postby kwan728 » Mon Apr 09, 2012 2:20 pm

The menu of DQ7 has problem as shown in the attachment , is it possible to fix it in next version, I love this game so much. Thx!
Attachments
SC20120409-221626.png
SC20120409-221626.png (161.87 KiB) Viewed 2245 times

linkbew
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Tue Sep 25, 2012 1:03 pm
Primary Device: Samsung Galaxy S 3
Operating System: Android

Re: menu problem on DQ7

Postby linkbew » Sun Mar 10, 2013 4:37 pm

I too have been waiting for a fix on this game for over a year. When will you fix this?!

bertini
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Sat Mar 30, 2013 3:25 pm
Primary Device: xperia z

Re: menu problem on DQ7

Postby bertini » Sat Mar 30, 2013 3:27 pm

With mask bit enabled, text becomes white, but everything else is black.

Enabling Lazy update doesnt work... FPse doesnt remember the setting.

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1946
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: menu problem on DQ7

Postby schtruck » Sat Mar 30, 2013 7:58 pm

will fix it for next version guys...

bertini
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Sat Mar 30, 2013 3:25 pm
Primary Device: xperia z

Re: menu problem on DQ7

Postby bertini » Sun Mar 31, 2013 10:35 am

Nice! Thanks :)

User avatar
bluezeak
Guru
Posts: 600
Joined: Fri Feb 03, 2012 10:04 am
Primary Device: motorola bionic
Operating System: Android 2.3.4
ROM: stock

Re: menu problem on DQ7

Postby bluezeak » Sun Mar 31, 2013 6:08 pm

Pete burnet actually made the 'lazy update detection' fix specifically for this issue. If I remember correctly, if fixes the menu issue but it also makes some other transparent issue wrong. But people said it was acceptable to get menus working. As for using the fix in Fpse - I've noticed that a lot of the special fixes... The specific ones that are for specific issues - don't work. I don't mean they don't stay enabled, I mean they don't work. I haven't tried thus fix for this game so I don't know if this one does or not. But - when a setting doesn't stick usually toy just have to set it then restart fpse. Have you tried that a couple times? As for mask bit - it usually does nothing. When it does do something it's usually dramatic. For this game it sounds like it ultimately doesn't help.

Feel free to talk about OpenGL issues in my OpenGL thread (see my signature).
FPSE OpenGL info - click here

bertini
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Sat Mar 30, 2013 3:25 pm
Primary Device: xperia z

Re: menu problem on DQ7

Postby bertini » Sun Mar 31, 2013 8:21 pm

Mask bit does its job I think. Makes text white again (its dark gray without it)

The Lazy setting doesnt stay on even restarting (I tried many times)

User avatar
bluezeak
Guru
Posts: 600
Joined: Fri Feb 03, 2012 10:04 am
Primary Device: motorola bionic
Operating System: Android 2.3.4
ROM: stock

Re: menu problem on DQ7

Postby bluezeak » Tue Apr 02, 2013 4:28 pm

What foes just 'lazy update' do? Were you to get that setting to stay on? Likely you need to restart fpse immediately feet setting it.
FPSE OpenGL info - click here

bertini
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Sat Mar 30, 2013 3:25 pm
Primary Device: xperia z

Re: menu problem on DQ7

Postby bertini » Wed Apr 03, 2013 5:43 pm

I doubt that lazy update stays on until you come back to the settings as it seems to change nothing. The recent update didn't fix that...

Lazy update seemed to work before, as I read in old comments that activating mask bit and lazy update made the game perfect.

Also, considering that this game revolves around talking and fighting, there are text boxes all the time. And one option is Software mode (with gray, almost unreadable text) and the other is OpenGL (not having a background while there's a text box present, which is awful).


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests