sound only works some of the time.....

jpimaging817
Junior Member
Posts: 5
Joined: Tue Mar 20, 2012 7:28 pm
Primary Device: atrix 4g
Operating System: android
ROM: 2.3.6

sound only works some of the time.....

Postby jpimaging817 » Tue Mar 20, 2012 7:32 pm

I have a question.

why is it that on my atrix 4g I only get sound on some of the games that I play. And sometimes I get sound on a specific game and then if I restart it, no sound.....

Any Ideas?

Samlock
Junior Member
Posts: 16
Joined: Mon Mar 19, 2012 1:00 pm
Primary Device: Xperia PLAY
Operating System: Android
ROM: Stock 2.3.4
Location: Lake District, UK
Contact:

Re: sound only works some of the time.....

Postby Samlock » Wed Mar 21, 2012 9:03 am

I get this occasionally with FF VII, usually restarting fixes it (kill the process with Advanced Task Manager or something similar if need be).

Generally a few more details would help, such as which games you're having issues with and what settings you have selected.

jpimaging817
Junior Member
Posts: 5
Joined: Tue Mar 20, 2012 7:28 pm
Primary Device: atrix 4g
Operating System: android
ROM: 2.3.6

Re: sound only works some of the time.....

Postby jpimaging817 » Thu Mar 22, 2012 11:29 pm

heres a list for you...

Occasionally has sound:

Armored Core
Resident Evil 2
Steel reign
twisted metal

Never have sound

Delta Force Urban warfare
driver
silent hill
syphon filter
test drive 5
treasures of the deep



And here are the setting I have check marked

dual core boost
thread priority
boost mode
Null sound plugin
spusync
Framelimiter


I have no problems with anything but sound.

I am using the atrix 4g.

jpimaging817
Junior Member
Posts: 5
Joined: Tue Mar 20, 2012 7:28 pm
Primary Device: atrix 4g
Operating System: android
ROM: 2.3.6

Re: sound only works some of the time.....

Postby jpimaging817 » Thu Mar 22, 2012 11:32 pm

I should also mention that I have tried restarting, which didnt work....rebooting the phone, which didnt work as well as deleting FPSE and re-installing....that didnt work either

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2068
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: sound only works some of the time.....

Postby schtruck » Mon Mar 26, 2012 9:51 am

i got an idea, i think that Google License service sometimes don't answer in time and there is a Timeout of 10seconds after which License Check fail, and then FPse pass in Limited mode.
i will pass this timeout to 30seconds.

jpimaging817
Junior Member
Posts: 5
Joined: Tue Mar 20, 2012 7:28 pm
Primary Device: atrix 4g
Operating System: android
ROM: 2.3.6

Re: sound only works some of the time.....

Postby jpimaging817 » Mon Mar 26, 2012 9:37 pm

okay that sounds great, I will let you know if it works

Rief
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Fri Mar 30, 2012 5:23 pm
Primary Device: Atrix 2
Operating System: Android

Re: sound only works some of the time.....

Postby Rief » Fri Mar 30, 2012 5:31 pm

I have an Atrix 2 and im having a similar problem. Im trying to play FF 7 but the sounds very choppy. But everytime I turn on spusync and restart, I lose sound completely. Has anyone had this error before?

Samlock
Junior Member
Posts: 16
Joined: Mon Mar 19, 2012 1:00 pm
Primary Device: Xperia PLAY
Operating System: Android
ROM: Stock 2.3.4
Location: Lake District, UK
Contact:

Re: sound only works some of the time.....

Postby Samlock » Thu Apr 05, 2012 9:21 am

Rief, are you using savestates? If so, try saving/loading from memory card instead. ;)

rubejb
Junior Member
Posts: 29
Joined: Wed Jan 18, 2012 11:16 pm
Primary Device: Motorola Triumph

Re: sound only works some of the time.....

Postby rubejb » Fri Apr 06, 2012 2:15 pm

Samlock wrote:Rief, are you using savestates? If so, try saving/loading from memory card instead. ;)


Just noticed this issue for the first time while loading up a Final Fantasy Tactics savestate.

I can boot the game and it plays sound just fine, but loading a state cuts it off completely, both music and sound effects.

But I just took your advice and did a normal save in the game, then loaded it from the memory card. Sound was working fine. Did a savestate, quit FPSE and loaded the savestate and now sound is working even using states. Very odd. But at least there is a fix for it if it happens again. Thanks for the suggestion!

Rief
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Fri Mar 30, 2012 5:23 pm
Primary Device: Atrix 2
Operating System: Android

Re: sound only works some of the time.....

Postby Rief » Fri Apr 06, 2012 3:32 pm

Alright, I'm glad there's a fix, however, in order to get the fix to work I hope you guys can help me with one more problem.... Basically for some reason whenever I try to start my game normally, I cant get to the title screen. It simply starts the game from an old savestate that doesnt even exist anymore. This happens if I quit or reset the game as well. it seems to be pretty random about the savestate it loads too. Anyone know whats going on here? Sorry for being such a noob...

Update: Good news and bad. Good news, I simply turned off the bios file and that got me to restart the game normally and the sound was great! Bad news: when I loaded up the bios file and tried to load a save state I made while the sound was working, the game crashes because sync is on...


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest