ff9 xperia arc, perfect 60fps but no fmv at all?

l3msip
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Fri Jul 29, 2011 2:24 pm
Primary Device: xperia arc
Operating System: android 2.3
ROM: stock

ff9 xperia arc, perfect 60fps but no fmv at all?

Postby l3msip » Thu Aug 04, 2011 6:18 pm

Hi

I am trying to run ff9 on my almost new xperia arc. The gameplay and fights run fine, but none of the videos play at all - just black screen (though i can hear the sound). If i wait, when the video has finished, the game continues.

I am sure it is not a rom issue - it plays fine on my old pc (e5200 4bg winXP onboard GFX) using espxe.

I cant seem to find many options in fpse to fiddle with though - is there an advanced menu hidden somewhere?

There are youtube vids of ff9 on xperia plays (which are essentially the same hardware, plus gamepad) so i doubt its a phone issue.

Any help greatly appreciated.

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1942
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: ff9 xperia arc, perfect 60fps but no fmv at all?

Postby schtruck » Thu Aug 04, 2011 8:48 pm

Go to Audio menu and set SPUIRQ to ON then restart.

l3msip
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Fri Jul 29, 2011 2:24 pm
Primary Device: xperia arc
Operating System: android 2.3
ROM: stock

Re: ff9 xperia arc, perfect 60fps but no fmv at all?

Postby l3msip » Thu Aug 04, 2011 9:56 pm

thanks for replying, but that does not resolve the issue im afraid.

Still black screen for videos. i do get a few occasional rainbow artifacts showing up down the left side of the screen, but no video.

I have read through the ff9 thread and lots of people had video with no sound, but i have the opposite!

Quite frustrating. Incedently, psx4droid just hangs on rom load, but as mentioned epsxe runs the whole disk fine on my old pc with onboard gfx chip.

MrMeow
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Thu Aug 11, 2011 12:17 pm
Primary Device: Xperia PLAY
Operating System: ANDROID
ROM: ?

Re: ff9 xperia arc, perfect 60fps but no fmv at all?

Postby MrMeow » Mon Aug 15, 2011 6:08 pm

Did you download the FFIX FMV patch of the Web? Sorted out my problems (NTSCU)



If you have NTSC i can give you links to PPF o matic3 and the FMV patch via PM


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron