new user need basic help loading the games

reege9582
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Mon Jun 13, 2011 12:50 am
Primary Device: acer iconia a500
Operating System: android
ROM: fpse

new user need basic help loading the games

Postby reege9582 » Mon Jun 13, 2011 1:31 am

I just bought FPse from the android marketplace. Iam using acer iconia a500 honeycomb.I have 2 roms I am trying to load cool boarders 1 and cool boarders 2 they both have a bin and cue files. When I go to select the cue I get this error. First no BIOS set then... Cannot find bin file it must be named as cue file. I am not sure what to do as I am new to this app. Could someone please help me out please.

User avatar
Phaedrus Nine
Global Moderator
Posts: 140
Joined: Sun Dec 27, 2009 9:06 am
Primary Device: HTC HD 2 (Leo)
Operating System: 6.5.X (5.2.23549)
ROM: Miri HD2 6.5.X V10
Location: Grimsby, UK

Re: new user need basic help loading the games

Postby Phaedrus Nine » Mon Jun 13, 2011 11:03 am

Hi, welcome to the forum.

Here is a rough step by step guide:

1. Accquire a BIOS file, most people use SCPH1001.BIN. Use google, it's easy enough to find. Put this file somewhere on your phone, a place you can easily find.

2. Open Fpse, go to the settings menu, then system. At the top you'll see "BIOS Loading", press that and find your BIOS file you have on your phone.

3. Turn off HLE in the same menu. Scroll down and press "Default config save"

4. Either press back twice, or close and restart fpse. Now load your game.

There are plenty of other settings too, video and input etc... But this should get you going with a game.
Image
"Learn everything about something, and something about everything"
http://www.youtube.com/user/PhaedrusNine

reege9582
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Mon Jun 13, 2011 12:50 am
Primary Device: acer iconia a500
Operating System: android
ROM: fpse

Re: new user need basic help loading the games

Postby reege9582 » Mon Jun 13, 2011 2:26 pm

ok i did all the above you stated but when i go to load the game i get the error (cannot find bin file .bin must be named as the .cue file. What is the best way to load the game maybe iam doing this wrong.

reege9582
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Mon Jun 13, 2011 12:50 am
Primary Device: acer iconia a500
Operating System: android
ROM: fpse

Re: new user need basic help loading the games

Postby reege9582 » Mon Jun 13, 2011 5:46 pm

I can only view the cue file when I am trying to load the game up.....where can I get a game in the proper format so I can test it out and see if it is a problem with the files

reege9582
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Mon Jun 13, 2011 12:50 am
Primary Device: acer iconia a500
Operating System: android
ROM: fpse

Re: new user need basic help loading the games

Postby reege9582 » Tue Jun 14, 2011 1:36 pm

Could someone please help me?

User avatar
Phaedrus Nine
Global Moderator
Posts: 140
Joined: Sun Dec 27, 2009 9:06 am
Primary Device: HTC HD 2 (Leo)
Operating System: 6.5.X (5.2.23549)
ROM: Miri HD2 6.5.X V10
Location: Grimsby, UK

Re: new user need basic help loading the games

Postby Phaedrus Nine » Tue Jun 14, 2011 5:34 pm

A .cue and .bin file should be all you need.

You must of transferred the files to your phone using your PC? If so then double check the names of the files to make sure that they match. For example "coolborders.bin" and "coolborders.cue".

Also as frenchaddict said, you could have a different file extention aswell as .bin

If something is compressed it could say "coolborders.bin.z"

Or use a file explorer on your phone.

Check the file names and post back here if you can please.
Image
"Learn everything about something, and something about everything"
http://www.youtube.com/user/PhaedrusNine


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests