Xperia Play circle button doesn't work with FPSe?

jabben00
Junior Member
Posts: 6
Joined: Wed May 04, 2011 10:05 pm
Primary Device: Xperia Play
Operating System: Android

Xperia Play circle button doesn't work with FPSe?

Postby jabben00 » Wed May 04, 2011 10:17 pm

I just bought an Xperia Play, and I bought the FPSe for it too, and I was binding the hardware keys just now.
When I tried to bind the Circle button (on the gamepad) for the circle button in FPSe, it quit the app.

I did some googling, and appearently, the circle is the same as the back button, so my question is, can I configure the circle button to
not quitting the app?

Sorry for this, but I'm new at both android and this phone, and it gets very frustrating when I bought a phone for gaming and then the
emulators don't work as I want them to.

P.S
Sorry for any language fails, I'm only human. (And swedish) ;)

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2065
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Xperia Play circle button doesn't work with FPSe?

Postby schtruck » Sun May 08, 2011 9:27 am

i have never experienced such before,

i suggest to update, then backup all your file using backup internal function then Clear Datas from FPse application ,and retry

jabben00
Junior Member
Posts: 6
Joined: Wed May 04, 2011 10:05 pm
Primary Device: Xperia Play
Operating System: Android

Re: Xperia Play circle button doesn't work with FPSe?

Postby jabben00 » Mon May 09, 2011 11:19 pm

I will try that.
How can I see what version FPSe on my phone, and what is the current version?

jonnyjaeger
Junior Member
Posts: 5
Joined: Tue May 10, 2011 9:58 am
Primary Device: xperia play

Re: Xperia Play circle button doesn't work with FPSe?

Postby jonnyjaeger » Tue May 10, 2011 10:17 am

Just press the screen instead of X when mapping the circle button and it should solve your problem.

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2065
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Xperia Play circle button doesn't work with FPSe?

Postby schtruck » Fri May 20, 2011 11:01 am

for people who got problem with last version, do you use .iso file? if yes i have surely did a mistake, .ISO can have many different format, but until now i supported always .iso 2532 bytes/sectors, but now i supprot only .ISO 2048 bytes per sector, if you got problem, just rename your .iso into .bin.
i will fix that soon.

thrilloftill
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Thu Jun 02, 2011 9:09 pm
Primary Device: Xperia Play
Operating System: Android
ROM: FF7

Re: Xperia Play circle button doesn't work with FPSe?

Postby thrilloftill » Thu Jun 02, 2011 9:49 pm

Hey did you get this figured out? I have the same problem. Xpera Play, and the O button works as a back button. So when you go to assign O it just takes you back to the previous menu, and you can't assign it.

Anyone from the FPSE know a way around this?

How can I assign, O to the screen? If I tap the screen to assign O to it, it just selects another button that i tapped to have it assigned.

Thank or any help.

CfullerCN
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Tue Jun 14, 2011 1:47 pm
Primary Device: Sony Xperia Play
Operating System: Android 2.3
ROM: Stock

Re: Xperia Play circle button doesn't work with FPSe?

Postby CfullerCN » Tue Jun 14, 2011 2:07 pm

Hello,

I am having the same trouble. I have reloaded fpse after clearing the data, and obviously tapped the screen to set all the other keys. However the circle key always backs out of the menu without setting anything. For all other games and software, the pad works perfectly.

Any word on how to fix this yet? Maybe a manual mode to enter the key number for the circle key?

Any help would be much appreciated as I'm really looking forward to some ff7 and other PS1 titles.

raven3961
Junior Member
Posts: 5
Joined: Tue Jun 28, 2011 10:44 pm
Primary Device: Xperia Play
Operating System: Android
ROM: Stock

Re: Xperia Play circle button doesn't work with FPSe?

Postby raven3961 » Wed Jun 29, 2011 12:59 am

I remember having this problem, but I can't remember how I fixed it!
If anyone has fixed it, and remember how, please reply, and spread the word.

Before I do any digging, make sure you have these settings enabled:

Pad Type: Analog
Enable hardware keys for PAD1: Enabled
Enable hardware keys for PAD2: Disabled

The Circle binding should be 4.

Try actually pressing the back button to bind the key, it seems to be the same number.

I'll do some digging and try to emulate the problem.

Hezkore
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Fri Jul 08, 2011 8:34 pm
Primary Device: Xperia Play
ROM: Sony

Re: Xperia Play circle button doesn't work with FPSe?

Postby Hezkore » Fri Jul 08, 2011 9:02 pm

I had the same issue, I couldn't assign either X or O, I had to actually find an older version online and assign my buttons, then save it all and reinstall the new version. :S

CfullerCN
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Tue Jun 14, 2011 1:47 pm
Primary Device: Sony Xperia Play
Operating System: Android 2.3
ROM: Stock

Re: Xperia Play circle button doesn't work with FPSe?

Postby CfullerCN » Wed Jul 13, 2011 4:22 pm

I made sure the settings are as suggested, but still cannot get it to assign the circle key.(as it always goes back.) I am going to try and find an older version and do it that way today. Hoping it works!


Return to “Sony-Ericsson Xperia PLAY”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests