Games running TOO fast

Gabraham
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Thu Mar 24, 2011 11:05 pm
Primary Device: Droid 2
ROM: Froyo 2.2

Games running TOO fast

Postby Gabraham » Fri Mar 25, 2011 6:18 am

I searched the forums for a similar issue but every word in the dictionary is excluded in the results so I'm going to have faith that no one has had this issue before.

I just got Digimon World running on FPSE (Droid 2, Froyo 2.2). Works great, except the game runs faster than it should. With the limit framerate to 50fps option checked, it runs too slow. Id like it to run at 60 but I saw no option to allow this without careful manipulation of processing power absorbing features, which even then don't bring it down enough.

I love this game, and the emulation is spot on but id like to play it at normal speed instead of 1.5x. Anyone have a way to do this?

kSt
Junior Member
Posts: 33
Joined: Sun Feb 13, 2011 3:34 pm
Primary Device: LG GT540

Re: Games running TOO fast

Postby kSt » Fri Mar 25, 2011 7:53 am

The only way I see for now is to get European version of the game.
For the USA versions full speed is 60 fps, for European 50 fps, and we don`t have 60 fps frame limiter option yet.

Gabraham
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Thu Mar 24, 2011 11:05 pm
Primary Device: Droid 2
ROM: Froyo 2.2

Re: Games running TOO fast

Postby Gabraham » Fri Mar 25, 2011 8:15 am

I could only hope that the game was still in english (although I think most of the time there's an option for it). However there'd probably be some name differences that could make things confusing... but as you say its the only solution at this point.

I find it odd that there isn't a feature for that. Maybe the developer is european and he just hasn't gotten to it yet but most emulators have that option if not all, or already default to 60. I would think it is also easy to just make a setting that can change it to whatever the user wants... but I'm not a coder so it's really not my place to assume. I just hope he'll add the feature soon so I can start playing my games at full speed instead of half speed or turbo speed, lol. Maybe I'll send him a feature request email/forum post if there's one here.

Anyways thanks a lot for the help!

User avatar
i900frenchaddict
Global Moderator
Posts: 1355
Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Primary Device: Galaxy Note 4
Location: France
Contact:

Re: Games running TOO fast

Postby i900frenchaddict » Fri Mar 25, 2011 11:32 am

Yep, Schtruck is French.

But IMO, it's not the reason. I mean, for fpseCE he had implemented an automatic frame limiter to limit the game to 50fps for PAL or 60 fps for NTSC automatically.

For Fpse for Android, there's no framelimiter, just a max level of 50 for frameskipping, I think it's slightly different from a real limiter, it will skip frames until the game is not 50 fps, but it seems in your case, it just sees there's no need to skip frames, ok, but doesn't limit them.

Did he forget, or thought it was not usefull to implement the frame limiter? Or is there another reason why he didn't port this option to Android? I don't know....

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2065
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Games running TOO fast

Postby schtruck » Fri Mar 25, 2011 12:58 pm

i think people are mistaken, Framelimiter is 50fps for PAL and 60fps for NTSC.

About Frameskip, it's written for PAL only that's true, but when you read up to 50fps and the game you are running is NTSC in fact you should read up to 60FPS.... it's what FPse does.

User avatar
i900frenchaddict
Global Moderator
Posts: 1355
Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Primary Device: Galaxy Note 4
Location: France
Contact:

Re: Games running TOO fast

Postby i900frenchaddict » Fri Mar 25, 2011 7:44 pm

I hadn't really noticed that on my HD2, frameskip seems so agressive compared to the smoothness of FpseCE which never requires frameskip,
that I never use frameskip. (ok ok, I use Fpse for Droid only for test purpose, never to play, I should stop caring of Android topics indeed)
And i never limit fps since I hardly get full speed, so I thought framelimiter was not automatic but limited to 50 fps
My mistake.


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 2 guests