Fpse for Android Discussion/Feedback

LouCipher
Member
Posts: 95
Joined: Tue Feb 15, 2011 8:41 am
Primary Device: TMobile G2
ROM: CM7 RC1

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby LouCipher » Wed Feb 16, 2011 12:03 am

Couple new things. First, can't seem to use memcards in the default location. I've been testing with just savestates so far. If I try to save to a memcard located in /data/data/com.emulator.fpse-1/memcard (or whatever the directory is), the game gives me an error saying it failed. Same with formatting a memcard. If I move a pre-formatted card to that location, games don't see the existing saves. When the same memcards are on the sdcard, no problem.

Second with regards to the slowdown with the pad overlay, it appears to be specific to transparency on the overlay. With the pad on and pad transparency disabled, I don't see the slowdown.

Finally, I can't seem to get the pad overlay to be off by default. Still checking into that one.

vnes1984
Member
Posts: 46
Joined: Mon Feb 14, 2011 6:13 pm
Primary Device: HTC Touch Pro 2
Operating System: HTC Touch Pro 2

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby vnes1984 » Wed Feb 16, 2011 12:15 am

LouCipher wrote:Couple new things. First, can't seem to use memcards in the default location. I've been testing with just savestates so far. If I try to save to a memcard located in /data/data/com.emulator.fpse-1/memcard (or whatever the directory is), the game gives me an error saying it failed. Same with formatting a memcard. If I move a pre-formatted card to that location, games don't see the existing saves. When the same memcards are on the sdcard, no problem.

Second with regards to the slowdown with the pad overlay, it appears to be specific to transparency on the overlay. With the pad on and pad transparency disabled, I don't see the slowdown.

Finally, I can't seem to get the pad overlay to be off by default. Still checking into that one.


Thanks, I'll test the transparency thing. I too have noticed that when I disable the pad overlay and save it, the next time I start FPse it reverts back to the default.

LouCipher
Member
Posts: 95
Joined: Tue Feb 15, 2011 8:41 am
Primary Device: TMobile G2
ROM: CM7 RC1

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby LouCipher » Wed Feb 16, 2011 12:20 am

With regards to those who are asking about porting to 2.1 and earlier, looks like it will happen eventually. Current build depends on libjnigraphics.so, which is 2.2 and up. But, according to schtruck on another forum (thanks to kst for the link!):

Shortly i'll make my own call to Graphics Java Objects to avoid using this library and make Compatibility from 1.6.


So, once schtruck ports over calls to libjnigraphics, should work with older versions (and, if done right, I would expect some speed improvement as well). So backward compatibility is in the works, just takes some time.

As to porting libjnigraphics to older versions, not feasible, really, as the library would need to be built against each different rom, which would just end up fragmenting the hell out of the list of supported versions.

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2068
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Wed Feb 16, 2011 12:41 am

ok Savestate is fixed when SPUSync off, it works like a charm now..

Market updated.

Next version will have Savestate when SPUsync on fixed.

I'll add Shot and date to saves like requested.

elgrego
Junior Member
Posts: 16
Joined: Tue Mar 09, 2010 1:12 pm
Primary Device: HTC HD2 (Desire HD)
Operating System: Android
ROM: RAFDROID HD 3.0
Location: England

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby elgrego » Wed Feb 16, 2011 12:46 am

Hi all, i bought it earlier and been trying it on my hd2 with desire hd nand. I used games that worked in ce to test it.
Gt2 sim and arcade (music and game very choppy, arcade mode menu is just a black screen)
Res evil 3 (plays great)
Tekken 2 & 3. (a few jitters and slow downs but 3 plays really well.
Its nowhere near the level of the winmo version YET but for a few days old im impressed. :D

dgg04
Junior Member
Posts: 11
Joined: Tue Feb 15, 2011 12:38 am
Primary Device: Droid
ROM: stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby dgg04 » Wed Feb 16, 2011 2:33 am

Just an update

I'm running the latest build of Fpse (10.2)

Still get a looped sound glitch when I load a saved game in MGS using the Fpse save/load feature. Note: SPUsync is on, can't load MGS with it off.
In Castlevania the Fpse save/load works fine.

I used Milestone Overclock to up my droid's speed to 800 and 1000 MHz.

In portrait mode - At 1000 Mhz MGS runs at full speed, and Castlevania: SotN runs at near full speed, but has some sound glitches.

In landscape mode they are both a little slower with overlays turned off using hardware keys.

kuronosan
Member
Posts: 42
Joined: Sun Feb 13, 2011 2:54 pm
Primary Device: Samsung Fascinate
Operating System: Android 2.2
ROM: SuperClean 2.1

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby kuronosan » Wed Feb 16, 2011 3:10 am

Thanks so much for your rapid (and free) updates! All of your fixes so far have worked flawlessly for me. So glad I waited for your release instead of just going out and buying the less awesome psx4droid.

You're a great coder, dude.

amitambika
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Tue Dec 08, 2009 6:01 am
Primary Device: HD2
Operating System: 6.5
ROM: 1.43

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby amitambika » Wed Feb 16, 2011 5:21 am

Hi,

Does anybody know how to make the guncon work correctly.I am trying to play time crisis II and have tried various combinations but canott make the A and B button appear on the screen.

User avatar
i900frenchaddict
Global Moderator
Posts: 1355
Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Primary Device: Galaxy Note 4
Location: France
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby i900frenchaddict » Wed Feb 16, 2011 5:37 am

If I'm right, A and B don't appear on the screen but must be assignated to a hardware button of your phone.


With latest update, I have much better results playing GT2 (full speed this time!) and tekken 3 is faster too, with music this time, choppy, but music anyway, from my pocketIso compressed roms!

Boost mode now works, it still sometimes kick me out back to Android homescreen, but it tends to work most of the time.

Nice!

I now feel the "sticky multitouch" thing too, especially in racing games, the car keeps on turning after I've released the button

rincewind
Junior Member
Posts: 19
Joined: Tue Feb 15, 2011 11:38 pm
Primary Device: droid x
Operating System: none
ROM: stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby rincewind » Wed Feb 16, 2011 5:53 am

First things first.... Schtruck..... YOU ROCK!! Incredible job you've been doing on this app.
Only problem I have and I've noticed a few other people do too is during battles in ff7, the enemy select is off. The hand is pixellated and frozen on the left side of the battle screen. And no matter which enemy you select, it remains frozen (thus I'm not able to know which enemy I've selected). If you could find a moment to address that, if greatly appreciate it. Plain ordinary droid x here. Thanks


Return to “News”

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 0 guests