Chrono Cross

If you have a problem with a particular game, post it in here.
tony
Addict
Posts: 215
Joined: Sun Oct 25, 2009 8:58 pm
Primary Device: xperia play

Chrono Cross

Postby tony » Sun Jan 10, 2010 12:10 pm

This game crashes after you press start new game you can get round this by creating a save in epsxe then loading it in fpsece but it then crashes at every point a new person joins you team, screen goes black instead of the naming screen appearing, agin can get past using epsxe but is annoying schtruck mentioned some patches

schtruck wrote:for games that loop, you should try first Odd_Even patch but into gamelist.ini, to make that , first run the game and exit, go in fpselog.txt and notice the game he tried to load, something like SCES_014.20, and add it to gamelist.ini with this patch as explained into FpseCE doc. (there is other patch still not documented... i'll explain later)
If that don't work, try SPUsynSOund=on.


i have put this in the gamelist

[SLUS_010.41]
License=SLUS_010.41
Name=Chronocross-1
Notes=
Status=2
Status_HLE=0
Flags0=
Patch=2 (crashes at name screen same,) patch=6 (crashes when says press start after intro) patch=10 (crashes after sony logo)
and patch=14 results in nothing not even sony logo. SPUsynSOund= is it(RunSPUsync=off) switched to on and still no joy any ideas?
PS3 - USEYOURFIST

User avatar
i900frenchaddict
Global Moderator
Posts: 2114
Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Primary Device: Galaxy Note 2/ HTCs
Location: France
Contact:

Re: Chrono Cross

Postby i900frenchaddict » Sat Jan 16, 2010 11:53 am

in the .ini, have you tried
Odd_Even_Fix=1
then
Busy_Fix=1
then
Lazy_Update_Fix=1

maybe HLE off and CPUmode=off worth a try for this one

User avatar
CloudStrife86
Global Moderator
Posts: 1272
Joined: Sun Apr 26, 2009 12:07 am
Primary Device: Samsung Galaxy S4 (i9505)
Operating System: Android
ROM: Stock Jelly Bean 4.2.2
Location: Durham, United Kingdom
Contact:

Re: Chrono Cross

Postby CloudStrife86 » Sat Jan 16, 2010 5:17 pm

i900frenchaddict wrote:in the .ini, have you tried
Odd_Even_Fix=1
then
Busy_Fix=1
then
Lazy_Update_Fix=1

These patches are included in the gamelist.ini settings. Where he says "patch=2", that is Odd_Even_Fix. If he wanted to try using the other two, they are 4 and 8 respectively.
Image
Platinum trophies: Uncharted, MW2, Uncharted 2, Resi 5, AC II, Fallout 3, Batman: AA, CoD: WaW, BlOps, FFXIII, BioShock, L.A. Noire, Deus Ex: HR, Uncharted 3, Heavy Rain, Batman: AC, inFAMOUS 2, The Walking Dead, Virtue's Last Reward, Borderlands

User avatar
i900frenchaddict
Global Moderator
Posts: 2114
Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Primary Device: Galaxy Note 2/ HTCs
Location: France
Contact:

Re: Chrono Cross

Postby i900frenchaddict » Sun Jan 17, 2010 12:39 pm

right, I currently have some difficulties in verifying what I say..
(because I always miss a cable, CD, USB flash, and I still can't quit my bed :-S)

What about CPUmode=off ?

User avatar
CloudStrife86
Global Moderator
Posts: 1272
Joined: Sun Apr 26, 2009 12:07 am
Primary Device: Samsung Galaxy S4 (i9505)
Operating System: Android
ROM: Stock Jelly Bean 4.2.2
Location: Durham, United Kingdom
Contact:

Re: Chrono Cross

Postby CloudStrife86 » Sun Jan 17, 2010 1:33 pm

i900frenchaddict wrote:What about CPUmode=off ?

Doesn't that just make the program use an interpreter, as opposed to the dynamic recompiler?
Image
Platinum trophies: Uncharted, MW2, Uncharted 2, Resi 5, AC II, Fallout 3, Batman: AA, CoD: WaW, BlOps, FFXIII, BioShock, L.A. Noire, Deus Ex: HR, Uncharted 3, Heavy Rain, Batman: AC, inFAMOUS 2, The Walking Dead, Virtue's Last Reward, Borderlands

tony
Addict
Posts: 215
Joined: Sun Oct 25, 2009 8:58 pm
Primary Device: xperia play

Re: Chrono Cross

Postby tony » Mon Jan 18, 2010 9:44 am

i shall try patch 8 and 4 later and also cpu=off its so annoying as game runs perfect apart from this i
i900french addict i hope your ok and get better fast.
PS3 - USEYOURFIST

User avatar
i900frenchaddict
Global Moderator
Posts: 2114
Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Primary Device: Galaxy Note 2/ HTCs
Location: France
Contact:

Re: Chrono Cross

Postby i900frenchaddict » Mon Jan 18, 2010 1:20 pm

CloudStrife86 wrote:
i900frenchaddict wrote:What about CPUmode=off ?

Doesn't that just make the program use an interpreter, as opposed to the dynamic recompiler?

Right, it's just to see if it crashes anyway that way

User avatar
CloudStrife86
Global Moderator
Posts: 1272
Joined: Sun Apr 26, 2009 12:07 am
Primary Device: Samsung Galaxy S4 (i9505)
Operating System: Android
ROM: Stock Jelly Bean 4.2.2
Location: Durham, United Kingdom
Contact:

Re: Chrono Cross

Postby CloudStrife86 » Tue Jan 19, 2010 1:17 am

i900frenchaddict wrote:
CloudStrife86 wrote:
i900frenchaddict wrote:What about CPUmode=off ?

Doesn't that just make the program use an interpreter, as opposed to the dynamic recompiler?

Right, it's just to see if it crashes anyway that way

Ah right... That's good thinking there Cool Breeze. ;)
Image
Platinum trophies: Uncharted, MW2, Uncharted 2, Resi 5, AC II, Fallout 3, Batman: AA, CoD: WaW, BlOps, FFXIII, BioShock, L.A. Noire, Deus Ex: HR, Uncharted 3, Heavy Rain, Batman: AC, inFAMOUS 2, The Walking Dead, Virtue's Last Reward, Borderlands

tony
Addict
Posts: 215
Joined: Sun Oct 25, 2009 8:58 pm
Primary Device: xperia play

Re: Chrono Cross

Postby tony » Tue Jan 19, 2010 10:10 am

patch =4 crash before anything loads
patch =8 crash at press start screen (before click new game/load)
patch=12 as above
cpumode=off crashes at name screen

do you think gfxdriver may have any effect on emulation im currently using 2 (default)
or anything else you can reccomend me to try thanks for your help.


UPDATE

tried the parsite eve 2 fix

[SLUS_010.41]
License=SLUS_010.41
Name=Chronocross-1
Notes=
Status=2
Status_HLE=0
Flags0=
Patch=64

crashes at name screen still.
PS3 - USEYOURFIST

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2499
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Chrono Cross

Postby schtruck » Tue Feb 02, 2010 12:51 pm

i will investigate on this crash.


Return to “Game-Specific Help”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Yahoo [Bot] and 1 guest