Fpse for Android News

New player
Member
Posts: 38
Joined: Fri Jan 13, 2012 11:23 am
Primary Device: Galaxy Note

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby New player » Wed Aug 29, 2012 3:58 pm

molitar wrote:The latest OpenGL just opens to a black screen.. Can't play at all in Chrono Cross as I can only see a black screen. no audio.. nothing but a black screen.

Another thing I notice with this totally broken OpenGL that the fps is no longer my typical 45-55 fps but 27 fps. This OpenGL is totally 100% broken for the Spring Samsung Galaxy S3.


Is only a game Chrono Cross have this problem ?

see this video how run switch OpenGL

http://www.youtube.com/watch?v=W6nX4Kw2Cf0


I think it will work with your phone . This worked with my phone galaxy note> before I have black screen but now game run with FPSE (With OpenGL Plugin)

molitar
Enthusiast
Posts: 122
Joined: Thu Jan 05, 2012 4:50 am
Primary Device: Sprint SG3 (Adreno 225)
Operating System: Android 4.0.4
ROM: FreeGS3 v0.1.0
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby molitar » Wed Aug 29, 2012 7:41 pm

I also tried Chrono Trigger and that one is broken too.. I get the video but the start button does not work so I can not start the game. This latest version is a complete and utter bust for me I can't play anything.

lucabelluccini
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Wed Aug 29, 2012 1:36 pm
Primary Device: SGS Galaxy Note
Operating System: Android
ROM: CM9 Stable

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby lucabelluccini » Wed Aug 29, 2012 8:08 pm

New player wrote:
molitar wrote:The latest OpenGL just opens to a black screen.. Can't play at all in Chrono Cross as I can only see a black screen. no audio.. nothing but a black screen.

I think it will work with your phone . This worked with my phone galaxy note> before I have black screen but now game run with FPSE (With OpenGL Plugin)


You are on which version, which settings?

molitar
Enthusiast
Posts: 122
Joined: Thu Jan 05, 2012 4:50 am
Primary Device: Sprint SG3 (Adreno 225)
Operating System: Android 4.0.4
ROM: FreeGS3 v0.1.0
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby molitar » Wed Aug 29, 2012 8:46 pm

Ok I had to complete erase data and cache. than reset settings exactly same way and it's working again. Screenshots have not improved though.
Attachments
2012.08.29-16.35.48.jpeg
double right half of screen in portrait
2012.08.29-16.35.48.jpeg (475.36 KiB) Viewed 4697 times
2012.08.29-16.35.13.jpeg
Portrait looks correct
2012.08.29-16.35.13.jpeg (249.57 KiB) Viewed 4697 times
2012.08.29-16.31.26.jpeg
Landscape
2012.08.29-16.31.26.jpeg (368.65 KiB) Viewed 4697 times

molitar
Enthusiast
Posts: 122
Joined: Thu Jan 05, 2012 4:50 am
Primary Device: Sprint SG3 (Adreno 225)
Operating System: Android 4.0.4
ROM: FreeGS3 v0.1.0
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby molitar » Wed Aug 29, 2012 8:50 pm

More screenshots...

I have tried all sorts of video settings but I can not resolve these bugs at all.. I tried same screen size but when the pop up windows like load game, the items screen, the character screen it appears to ignore that setting and possibly where it is getting messed up as you can see from first screenshot there is a wrap around occurring for the right and left part of the screen.

FPS is good though as you can see.
Attachments
2012.08.29-16.40.26.jpeg
Load game screen
2012.08.29-16.40.26.jpeg (961.08 KiB) Viewed 4721 times
2012.08.29-16.39.45.jpeg
Newest version shows bios screen than shows this preload screen which is messed up also.
2012.08.29-16.39.45.jpeg (1.11 MiB) Viewed 4721 times
2012.08.29-16.36.24.jpeg
Landscape mode
2012.08.29-16.36.24.jpeg (886.18 KiB) Viewed 4721 times

sektor_hustle
Junior Member
Posts: 14
Joined: Sun Dec 18, 2011 11:13 am
Primary Device: Samsung Galaxy S GT-I9000
Operating System: Android 4.0.4
ROM: Cyanogen Mod 9 Nightly, Devil Kernel

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby sektor_hustle » Wed Aug 29, 2012 9:06 pm

0.11.34 has little lag on software gpu on samsung galaxy s i-9000 with JellyBean

lucabelluccini
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Wed Aug 29, 2012 1:36 pm
Primary Device: SGS Galaxy Note
Operating System: Android
ROM: CM9 Stable

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby lucabelluccini » Wed Aug 29, 2012 9:10 pm

sektor_hustle wrote:0.11.34 has little lag on software gpu on samsung galaxy s i-9000 with JellyBean


do you manage to play using opengl?

wilk489
Junior Member
Posts: 15
Joined: Wed Aug 22, 2012 2:03 pm
Primary Device: Samsung Galaxy S3(VZW)
Operating System: 4.0.4
ROM: CleanRom 2.1

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby wilk489 » Thu Aug 30, 2012 12:17 am

Was playing Chrono Cross on my GS3 using 0.11.34 and OpenGL. About 25mins to and hour in the screen just randomly has gone black twice now and the audio just skips. Both times have been a different points in the game, first time was right after the cape howl boss fight and I did a save state real quick then moved a few steps to talk to Kid and wham black screen. Second time was in Arni Village getting ready to head to cape howl as that save state I made before just loads a black screen with perfect audio. Luckily this time I saved in the memory card while heading back to Arni Village.

Also getting a few issues with the inventory and load game menu being weird.

Update: Seems the black screens are when navigating to a menu like going into to change the elements a character has or confirming a character's name when you meet a new person for the first time. I've tried a ISO using the original game I have and a rom I downloaded in both OpenGL and Software GPU and it still does it after a while.
Attachments
Screenshot_2012-08-29-20-05-54.png
Screenshot_2012-08-29-20-05-54.png (289.54 KiB) Viewed 4972 times
Screenshot_2012-08-29-19-54-31.png
Screenshot_2012-08-29-19-54-31.png (310.24 KiB) Viewed 4972 times
Last edited by wilk489 on Fri Aug 31, 2012 12:45 am, edited 1 time in total.

skelton
Junior Member
Posts: 8
Joined: Thu Aug 30, 2012 11:53 am
Primary Device: JXD s601
Operating System: Windows 7
ROM: Skelrom Alternative ICS

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby skelton » Thu Aug 30, 2012 12:01 pm

Hi, I have a JXd s601 (chinese game console) which uses a similar keyboard mapping than Xperia Play (even the build.prop is configured to show the device as an Xperia). In this console Back is mapped to Circle button (like in Xperia), and everything went fine with 0.11.29 version, so I could use Back button to assign circle without the opopping menu appears. However, now I have upgraded to 0.11.34 and I cannot use Circle button since it shows the menu (load, save, config, etc...), but in older versions worked fine. Is there something than can be done? I have heard than some Xperia users have been also having problems with the circle button so don't know if it can be fixed. Maybe can add an option to set the menu to another button? (instead of back).

Thanks for this wonderful emulator

bdawwwg
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Thu Aug 30, 2012 3:15 am
Primary Device: Samsung Galaxy Tab 10.1
Operating System: Android
ROM: ICS 4.0.4

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby bdawwwg » Thu Aug 30, 2012 1:32 pm

I have loved using this app since purchasing it, but I've been going CRAZY trying to find a way to get the right-analog-stick to work. I've tried every fix in the forums but still no luck (Keyboard emulation, bypass ime, etc.) it recognizes the R3 button (Thumbstick) but neither axis. Searching the forum I'm not the only person looking for an answer to this issue. Trying to use with Ace Combat 3 (dual analog compatible). Please help!!!


Return to “News”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests