Fpse for Android News

Gillou68310
Junior Member
Posts: 5
Joined: Fri Jul 15, 2011 8:43 am
Primary Device: Galaxy S3
ROM: I9300XXDLJ2

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby Gillou68310 » Tue Feb 14, 2012 7:39 am

Hi Schtruck,

There seems to be a problem while pressing hardware and virtual button at the same time.

Example: I use the volume up button to aim in resident evil, but as soon as I touch the screen it stops aiming for a few milisecond!


Anybody having this issue?

molitar
Enthusiast
Posts: 122
Joined: Thu Jan 05, 2012 4:50 am
Primary Device: Sprint SG3 (Adreno 225)
Operating System: Android 4.0.4
ROM: FreeGS3 v0.1.0
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby molitar » Tue Feb 14, 2012 7:47 am

schtruck wrote:Ok FPse 0.11.13 is available to the Market with Anti Aliasing Always ON fixed.

Forgot to List a Change, now you can select PAD port of what Touch screen pad emulate.


Great but the new version is not showing on the market yet. BTW the opengl plugin than included with this new version so we don't have to update it?

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1952
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Tue Feb 14, 2012 7:49 am

No need to update plugin.

tomherg
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Mon Feb 13, 2012 1:13 pm
Primary Device: Samsung Galaxy S2
Operating System: Android

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby tomherg » Tue Feb 14, 2012 11:06 am

[*]Just been playing with OpenGL a bit more. Interesting issue with Alpha multi pass enabled on FFVIII, text and textures get covered with black boxes. You can are in the pictures below.

No Alpha Multi Pass:
http://imgur.com/A6dWC

Alpha Multi Pass:
http://imgur.com/xqYNb

TEXT
No Alpha Multi Pass:
http://imgur.com/Nb3is

Alpha Multi Pass:
http://imgur.com/OmvCi[*]




same by me and its only possible when doing this tekken trick, the charakters look fine but the background sucks i wish the background would stay and just the charakters would be look like this....

and the game crashs when starting battles

User avatar
D69K
Enthusiast
Posts: 100
Joined: Wed Dec 09, 2009 11:21 am
Primary Device: HTC Sensation
Operating System: Android 2.3.5
ROM: Alfaifi Sensation XE 6.0.1
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby D69K » Tue Feb 14, 2012 1:12 pm

CONGRATULATIONS to Schtruck and LDchen

Fpse for android has just exceeded 100,000 sales on android market :)
"Only strength can cooperate. Weakness can only beg" Dwight D. Eisenhowe
1890-1969, Thirty-fourth President of the USA <--- he also had a D like Monkey D. Luffy those guys are everywhere :lol:

User avatar
crualfoxhound
Addict
Posts: 256
Joined: Thu Jan 20, 2011 3:19 pm
Primary Device: Galaxy S7
Operating System: Android 7.0
ROM: Galaxy S7 SM-G930F

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby crualfoxhound » Tue Feb 14, 2012 1:18 pm

Schtruck
I asked me to find the dialer light bug on mgs
I have mate.

Epsxe 1.6
Opengl plugin
Petes dx6 d3d 1.77 driver.

Framebuffer textures.
0 emulated vram effects need fvp
1 black-fast but no special effects
2 gfx card buffer- can be slow
3 gfx card buffer & software slow

The codec bug is on
0 emulated vram effects need fvp
1 black-fast but no special effects.

Hope this helps mucker
Galaxy S7

thecatinthehat
Junior Member
Posts: 5
Joined: Sun Feb 12, 2012 2:07 am
Primary Device: HP Touchpad
Operating System: Android ICS
ROM: CM9 .6 alpha

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby thecatinthehat » Tue Feb 14, 2012 2:07 pm

thecatinthehat wrote:
storm20200 wrote:
ianmclauchlan wrote:Hi there, my first post on this forum!

Unfortunately i am stupid and never fully read the change log and loaded the old plugin..

So I'm wondering if i uninstall, will I lose my game saves?

Really nice work on the emulator though, well worth the money! :)

I believe you will lose save states and you will definitely lose your memory card savings unless you backup all files, this will create a backup of the memory cards and everything else onto the internal SD, I would copy them to a different location and when you install it again use the emulator options to change the memory card path to where you put the backup memory cards.


I made the same mistake but I'm having a really hard time finding the default save path. A previous post suggested /data/data/com.emulator.fpse/files/memcards but my /data directory (checked via file manager which seems to expose the entire file system) is blank. Anyone have ideas?


Nevermind. The update restates settings so the instant force close went away. I've found ffix to be playable on my andreno 220 device with the gpu plugin, if I turn off framelimiter and enable old frameskip. I get between 60 and 90 fps and actually the game benefits from running faster than it should since the battles are quicker.

grukko
Junior Member
Posts: 7
Joined: Thu Jan 26, 2012 4:17 am
Primary Device: Samsung Galaxy Tab
Operating System: ICS
ROM: CM9

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby grukko » Tue Feb 14, 2012 3:08 pm

FPS seems to drop from 50-60 to around 30 after 10 seconds of play with the gpu plugin. Is anyone else seeing this?

sebasss
Junior Member
Posts: 14
Joined: Sat Jan 21, 2012 6:07 am
Primary Device: xperia arc
Operating System: android
ROM: stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby sebasss » Tue Feb 14, 2012 3:36 pm

something anoying with the new menus are that no matter how many times i switch from gpu to software mode,the reset button dont work, i need to close the aplication and reopened to make changes (that incluide all options antialising, 32bit rendering etc etc)

and about the drop frames, is normal i guess, the opnegl haven't been optimized yet, so when the gpu get forced to work in varius models get a bit slow

32 bit rendering is good for what devices? cause this is not working for me, is just getting a black screen but the game is "playable" and runing

and schtruck a big down in the opengl emulation is models like this one: saberdramon from digimon world 2, he has a kinda of animated texture that slowdown emulation so much, when i am in a fight with 6 models i cant get 30-40 fps, but this guy alone can make 30-35fps, and in i fight like 20-30 fps, please check it out
http://metalkid.info/Images/Digimon/Spr ... dramon.png
Last edited by sebasss on Tue Feb 14, 2012 4:02 pm, edited 2 times in total.

rblanca
Junior Member
Posts: 17
Joined: Fri Jan 13, 2012 5:31 pm
Primary Device: DROID3

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby rblanca » Tue Feb 14, 2012 3:50 pm

i just realize something... in my droid 3 if i use opengl plugin i got 2X fps instead of 5X with software mode but if use opengl plugin and antialiasing i got 4X fps... maybe that can help you to find why it's so slow on droid 3 without antialiasing. I forgot in all cases i just use frame limit option only. Thanks!


Return to “News”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest