View unanswered posts | View active topics It is currently Fri Aug 01, 2014 5:45 am




Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
 fpse gpu plugins 
Author Message
Global Moderator
User avatar

Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Posts: 2114
Location: France
Primary Device: Galaxy Note 2/ HTCs
Post Re: fpse gpu plugins
@molitar about Chainfire3D, it is different on my Sensation (don't know why, we have about the same hardware): I can keep CF3D, it doesn't change anything. But if trying to use Nvidia plugin, it's really slower with my ICS ROM, when it was not slower but exactly similar with my Gingerbread ROM

Well now with 1.7ghz, CPU1 forced online, and latest ICS build, I reach an average of 38 fps at Tekken 3 without frameskip, between 48 and 60 with frameskip, that's the very best I could do after having tried different Roms and different kernels.

Gran turismo is a pain: to slow without frameskip, to fast with frameskip...and again too slow with frameskip+frame limiter, like reported by Clouds above

Still under what Schtruck achieves with its Xperia Play (Adreno 205)

_________________
http://www.youtube.com/user/i900frenchaddict


Wed Jan 18, 2012 10:51 pm
Profile WWW
Enthusiast

Joined: Thu Jan 05, 2012 4:50 am
Posts: 124
Primary Device: Sprint SG3 (Adreno 225)
Operating System: Android 4.0.4
ROM: FreeGS3 v0.1.0
Post Re: fpse gpu plugins
Latest version with the opengl plugin I can not get to start.. it crashes back to load ISO or the desktop screen.


Fri Jan 20, 2012 5:03 pm
Profile ICQ YIM
Global Moderator
User avatar

Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Posts: 2114
Location: France
Primary Device: Galaxy Note 2/ HTCs
Post Re: fpse gpu plugins
molitar wrote:
Latest version with the opengl plugin I can not get to start.. it crashes back to load ISO or the desktop screen.


...but it works in software mode?

What is your ROM on your Evo3D? Other people with the EVO3D got it working, and your hardware is about similar to mine on my Sensation (I mean CPU/GPU)

_________________
http://www.youtube.com/user/i900frenchaddict


Sun Jan 22, 2012 12:22 am
Profile WWW
Enthusiast

Joined: Thu Jan 05, 2012 4:50 am
Posts: 124
Primary Device: Sprint SG3 (Adreno 225)
Operating System: Android 4.0.4
ROM: FreeGS3 v0.1.0
Post Re: fpse gpu plugins
Rooted Stock.. so no changes but a rooted stock ROM. Eventually I'll get it to work but takes me many attempts.. once it works works good.. but I have noticed major bug during battles in Chrono Cross on the pirate ship the picture goes all blocky than resolves itself in the actual combat scene.


Sun Jan 22, 2012 3:19 am
Profile ICQ YIM
Global Moderator
User avatar

Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Posts: 2114
Location: France
Primary Device: Galaxy Note 2/ HTCs
Post Re: fpse gpu plugins
have you tried chrono cross only with the openGL plugin? I mean chrono cross is not the most compatible game with fpse

_________________
http://www.youtube.com/user/i900frenchaddict


Sun Jan 22, 2012 12:42 pm
Profile WWW
Enthusiast

Joined: Thu Jan 05, 2012 4:50 am
Posts: 124
Primary Device: Sprint SG3 (Adreno 225)
Operating System: Android 4.0.4
ROM: FreeGS3 v0.1.0
Post Re: fpse gpu plugins
No works great with BIOS but than blocky graphics but runs perfectly fine with no slowdowns I even had to lock frames because it was way too fast with it off.


Mon Jan 23, 2012 1:23 am
Profile ICQ YIM
Fresh Fish

Joined: Mon Jan 23, 2012 4:03 pm
Posts: 1
Primary Device: HD2
Post Re: fpse gpu plugins
With the plugin loaded, menu navigation lags taking about 15 seconds to go from one menu page to the other (fpse menu not game menu). Anyone have any idea how to fix this?


Mon Jan 23, 2012 4:06 pm
Profile
Enthusiast

Joined: Thu Jan 05, 2012 4:50 am
Posts: 124
Primary Device: Sprint SG3 (Adreno 225)
Operating System: Android 4.0.4
ROM: FreeGS3 v0.1.0
Post Re: fpse gpu plugins
WOOT! Damn my EVO 3D is working great with the OpenGL Plugin now.. After I ran the System Tuner I discovered that HTC has really been screwing us over the Core 2 is offline most of the time! So their is a tweak on XDA Developers forum that takes the place of other overclocking and cpu tweak tools so make sure to disable them using this tweak. http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=4465

I am now running Chrono Cross in the pirate ship at 51 fps! Yes that is a damn huge improvement! And that is with sound and spu sync enabled and all the video settings enabled.. BTW is their a guide that explains all the various video settings I have no idea what I am enabling!


Thu Jan 26, 2012 8:53 am
Profile ICQ YIM
Global Moderator
User avatar

Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Posts: 2114
Location: France
Primary Device: Galaxy Note 2/ HTCs
Post Re: fpse gpu plugins
yeah, forcing CPU1 online always boost performances with our asynchronous CPU

you can also do it "manually" by going to sys/devices/system/CPU/CPU1/online
put the value to 1, then change file permissions to read only (doing all this with Root explorer)

_________________
http://www.youtube.com/user/i900frenchaddict


Thu Jan 26, 2012 9:59 pm
Profile WWW
Junior Member

Joined: Thu Jan 26, 2012 1:58 am
Posts: 8
Primary Device: Sony Tablet S
Operating System: Android 3.2.1
Post Re: fpse gpu plugins
this opengl does improve the graphics quality of 3D game greatly. Any idea if we could improve the quality of the billboarded textures and that black outline removed from the edges (see that image of Chrono Cross post earlier in the thread)? none of the 3d options seem to remove this.


Fri Jan 27, 2012 2:19 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 35 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.