View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Nov 01, 2014 3:07 am




Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
 game wont load past opening credits (blackscreen) 
Author Message
Junior Member

Joined: Thu Dec 02, 2010 4:20 pm
Posts: 12
Primary Device: HTC HD2
Operating System: 6.5
ROM: 3.14
Post Re: game wont load past opening credits (blackscreen)
will see if i can find another image to try. and i thought the reason game files were compressed was due to them being too large for the device. so after ive ripped the game disc how would i go about creating an image of the game without compressing it? can i use pocket iso for that? excuse me if thats an obvious question but im on my phone and wont be at my computer until tomorrow morning


Thu Dec 09, 2010 9:13 pm
Profile
Addict

Joined: Tue Dec 08, 2009 1:24 pm
Posts: 325
Primary Device: HTC Sensation
Operating System: Android 4.0.3
ROM: Virtuous Inquisition 4.0.1
Post Re: game wont load past opening credits (blackscreen)
The game image can 'simply be' a iso, bin/cue and some other common filetypes.

Ideas that come to mind;
[1] Just extravagating on earlyer comments; it cannot be stressed enough that the free version and payed version no longer work together (at this point anyway, im very sure they will again in the future) so make sure you remove everything FPSECE related before installing the supporter version.

[2] Also, the order in which the install packages are mentioned in the email u got, you should always install in the same order.

[3] A last thing i could think of, when u reinstalled all again, and it still wont work, you might want to have a look at gameslist.ini in the fpsece directory, theres a slight chance that your rip of your original disc actually works different then say a us/eu/jap version already listed in gameslist.ini, look trough it and remove any grand tourismo related lines.

[4] Still not working?? time to look for a grand turismo thread in this part of the forum: http://www.fpsece.net/forum2/viewforum.php?f=35 (or make one when it doesnt exists)

_________________
Im a FpseCE supporter!


Sat Dec 11, 2010 4:34 pm
Profile
Junior Member

Joined: Thu Dec 02, 2010 4:20 pm
Posts: 12
Primary Device: HTC HD2
Operating System: 6.5
ROM: 3.14
Post Re: game wont load past opening credits (blackscreen)
ok. one last go. i'll look through the entire phone and remove everything. ive got the core/skins and program on my sd card so i can re-install quickly. if that doesnt work i'll see if i can find a copy of a game online to try. im beginning to think ive wasted my time with this. lets hope not.


Sun Dec 12, 2010 5:20 pm
Profile
Junior Member

Joined: Thu Dec 02, 2010 4:20 pm
Posts: 12
Primary Device: HTC HD2
Operating System: 6.5
ROM: 3.14
Post Re: game wont load past opening credits (blackscreen)
ive uninstalled the program, core, skins. deleted the fpsece log, deleted any quicklinks and the psone games folder. is that everything or does this ini file appear somewhere else as im not sure what you mean by the 'fpsece directory'

thanks


Sun Dec 12, 2010 8:57 pm
Profile
Guru
User avatar

Joined: Mon Dec 28, 2009 6:06 pm
Posts: 871
Primary Device: HTC HD2
Operating System: 6.5.X
ROM: Laurentius26 HD2 [LEO] V3 WWE Ultimate serie
Post Re: game wont load past opening credits (blackscreen)
/program fiels/fpsece 0.10
thats the FPSEce directory or soemthing like this, just uninstal FPSEce and then delete this folder =)

_________________
New All-in-1 Pack
HTC HD 2 / HTC LEO // 8GB microSD class6 // ROM: EnergyROM GTX
FPSeCE Download | FPSeCE Complete How To Guide | Request new version
HolyShit! It's BeefSupreme!

Image
Image


Mon Dec 13, 2010 3:40 pm
Profile
Junior Member

Joined: Thu Dec 02, 2010 4:20 pm
Posts: 12
Primary Device: HTC HD2
Operating System: 6.5
ROM: 3.14
Post Re: game wont load past opening credits (blackscreen)
still cant get this to work. ive had to resort to downloading an iso as i have no other games to rip. this is a .7z file. no idea if it is compatable but it shows in the fpsece load screen and loads past the playstation splash screen and into the scee splash but no further. ive also tried deleting the files within the cfg folder again but still no joy. i must be doing somthing wrong here.. im pretty disatisfied so far as ive obviously donated but got nothing working except the trial version. anyone fancy clearing this mess up for me?


Wed Dec 15, 2010 11:12 pm
Profile
Junior Member

Joined: Thu Dec 02, 2010 4:20 pm
Posts: 12
Primary Device: HTC HD2
Operating System: 6.5
ROM: 3.14
Post Re: game wont load past opening credits (blackscreen)
another thing i dont understand is (and i know its not the right way to do it) but all the psone games you can download all have more than 1 file. part 1 part 2 etc etc some have 5+. what do you do with all these if you choose to download that game? have all 5+ files in the fpsece folder?


Wed Dec 15, 2010 11:33 pm
Profile
Enthusiast
User avatar

Joined: Tue Aug 17, 2010 11:01 am
Posts: 168
Location: LV
Primary Device: HTC HD2
Operating System: Windows Mobile 6.5.x
ROM: ♠Duttys™ HD2 V14♠
Post Re: game wont load past opening credits (blackscreen)
Are you talking about .rar files? If so, just right-click on one of those files and click on "extract here". You will then have the image.
You have to have WinRAR, 7Zip or similar software installed.

Files are zipped like this, because if there is something wrong with the download and something gets corrupted, you don't have to download the whole thing again, just the single corrupt file.

_________________
Image
The user-bar I made. Use it on every forum you're on with a link to fpsece.net.


Sat Dec 18, 2010 12:54 pm
Profile
Junior Member

Joined: Thu Dec 02, 2010 4:20 pm
Posts: 12
Primary Device: HTC HD2
Operating System: 6.5
ROM: 3.14
Post Re: game wont load past opening credits (blackscreen)
yea ive got winrar on my pc. i downloaded a tekken 3 file and put that on my phone. that failed as well. anyone in the south of the uk fancy having my phone for the day as i cant be bothered to waste anymore time and seems like ive wasted a donation.


Sun Dec 19, 2010 11:38 pm
Profile
Enthusiast
User avatar

Joined: Tue Aug 17, 2010 11:01 am
Posts: 168
Location: LV
Primary Device: HTC HD2
Operating System: Windows Mobile 6.5.x
ROM: ♠Duttys™ HD2 V14♠
Post Re: game wont load past opening credits (blackscreen)
Was the file .bin or .iso? Because I think that those are the only extensions working, as I tried .mdf and it wasn't recognised.

_________________
Image
The user-bar I made. Use it on every forum you're on with a link to fpsece.net.


Sun Dec 19, 2010 11:50 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.