Dig Frontend + FPSE64

ManoMusic
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Fri Nov 13, 2020 11:46 am
Primary Device: Retroid Pocket 2
Operating System: Android 6/8.1
ROM: Stocked

Dig Frontend + FPSE64

Postby ManoMusic » Fri Nov 13, 2020 11:54 am

Hello, Finally got play store to install FPSE64 (whole lot of GP family sharing shenanigans there) and now it works amazing on my retroid pocket 2. I am trying to use the DIG frontend which has the setup for FPSE on there, but I can not get it to load any games within FPSE64. Can someone please check if I have any of the variables wrong for FPSE64? I will include the variables for FPSE that are included within DIG for reference.

FPSE64 (Not working):
Package: com.emulator.fpse64
Activity: com.emulator.fpse64.Main
File Path Key: path
Data Type: */*

FPSE (Stock):
Package: com.emulator.fpse
Activity: com.emulator.fpse.Main
File Path Key: path
Data Type: */*

Thank you,

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2182
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Dig Frontend + FPSE64

Postby schtruck » Sat Nov 14, 2020 3:21 pm

let me check what's happening

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2182
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Dig Frontend + FPSE64

Postby schtruck » Fri Nov 20, 2020 8:50 am

Any tutorial ? I cannot get it discovering games ?

ManoMusic
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Fri Nov 13, 2020 11:46 am
Primary Device: Retroid Pocket 2
Operating System: Android 6/8.1
ROM: Stocked

Re: Dig Frontend + FPSE64

Postby ManoMusic » Sat Nov 21, 2020 3:34 pm

schtruck wrote:Any tutorial ? I cannot get it discovering games ?


here is a decent tutorial: https://www.maketecheasier.com/configur ... d-android/

You can also join the DIG frontend discord, I know the devs are more than happy to help. https://discord.gg/rM5cAuB4

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2182
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Dig Frontend + FPSE64

Postby schtruck » Tue Nov 24, 2020 7:27 pm

debugged today and found since Android 10 the call from launchers is like a shortcut and not like previously intent between apps.

path is well set by DIG

what is missing then is settings for video mode :

to set software smooth you must add

glblit=true

but DIG doesn't allow us to add other params

so what i did is if no param is set but FPse is called from a shortcut then Software smooth video mode will be set by default

it will be available for Version 1.6 i should release shortly with really 30% of speedup.

if you want to test the beta version send me email at schtruck@gmail.com

ManoMusic
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Fri Nov 13, 2020 11:46 am
Primary Device: Retroid Pocket 2
Operating System: Android 6/8.1
ROM: Stocked

Re: Dig Frontend + FPSE64

Postby ManoMusic » Wed Nov 25, 2020 11:56 pm

schtruck wrote:what is missing then is settings for video mode :

to set software smooth you must add

glblit=true

but DIG doesn't allow us to add other params

so what i did is if no param is set but FPse is called from a shortcut then Software smooth video mode will be set by default


Thanks, I will wait for the public release. Though, from a programming perspective, shouldn't the per game or emulator settings be what sets the renderer? With the override in the params being prioritized over that built in param only when it is present?

Just food for thought from one engineer to another.

Also, the device in question was on Android 6 not 10.


Return to “Troubleshooting”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests