Crackling noise problem

Roddo
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Sun Nov 29, 2015 8:59 am
Primary Device: Xperia play

Crackling noise problem

Postby Roddo » Sun Nov 29, 2015 9:08 am

Hi,

Really enjoy using this emulator - it's almost perfect. However I'm experiencing some sound crackling problems that didn't occur in my previous version. In Symphony Of The Night, the sound starts crackling constantly mid way into the music (most notably in the caves). I think it is to do with turning on audio sync because it doesn't occur when this is off (but then get audio skips instead). I'm using an Xperia Play - I'm wondering if this is a bug that needs to be fixed or if there's anything I can do about it in the options. Thanks.

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1942
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Crackling noise problem

Postby schtruck » Sun Nov 29, 2015 1:31 pm

yes there is a bug in the current version when load a game, to recover normal sound go to video menu then go back

sound problem will be fixed

Roddo
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Sun Nov 29, 2015 8:59 am
Primary Device: Xperia play

Re: Crackling noise problem

Postby Roddo » Tue Feb 16, 2016 7:24 pm

Hi this problem still occurs even if go back to the video menu. Only occurs with Audi sync on but I get skipping if it's turned off. Is it possible to revert back to an older version of FPSE? It used to work fine a few versions ago. Thanks.

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1942
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Crackling noise problem

Postby schtruck » Thu Feb 18, 2016 2:07 pm

Maybe audio latency is too low

Try to exit game and change latency value. By default it 120 if I remember. Growing this value should fix your problem

Roddo
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Sun Nov 29, 2015 8:59 am
Primary Device: Xperia play

Re: Crackling noise problem

Postby Roddo » Sat Feb 20, 2016 9:33 am

Tried putting latency up as far as 400 but still seems to occur. So far it only seems to happen on Symphony Of The Night but it's also the only title I have that doesn't use CD audio. The music starts off normally then starts to crackle after about a minute - perhaps when music starts to repeat?

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1942
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Crackling noise problem

Postby schtruck » Thu Feb 25, 2016 6:54 pm

From what region is your game?

Go to system menu when game is loaded and select fast CD-ROM reading .

Does it fix?

Roddo
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Sun Nov 29, 2015 8:59 am
Primary Device: Xperia play

Re: Crackling noise problem

Postby Roddo » Sat Feb 27, 2016 9:51 am

Yes this fixes it - thank you! Don't think I'd have ever figured that out.

Since on the subject of Symphony Of The Night, noticed a few little things like the Cthulu enemy changing to a black box when killed and the game over screen causing a bit of slow down - obviously this doesn't matter to me as long as game plays well, but thought would point them out incase these are things you like to iron out. Keep up the good work, wish someone would put similar effort into a Sega Mega CD android emulator.


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests