View unanswered posts | View active topics It is currently Thu Sep 18, 2014 1:40 pm




Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
 opengl and andreno 220/225 gpu 
Author Message
Junior Member

Joined: Fri Jul 13, 2012 8:15 am
Posts: 10
Primary Device: Samsung Galaxy S3
Operating System: Android 4.0.4
ROM: FreeGS3 0.0.9
Post Re: opengl and andreno 220/225 gpu
Zerokewl wrote:
anyone seen this problem before? not 100% but i think it may have to do with the LTE's soft menu button. i will update after i remove it and retry.

INFO:
htc evo 4g lte
MeanROM 1.7
Open GL (gives odd menu ghosts, softgpu no ghost but bad gfx)


Yep, I am having the same graphical glitch with my Galaxy S3. I believe that the evo lte and the S3 both have the same gpu. In game stuff plays fine(without glitches I mean. Frame rate is just plain bad when the GL plug in is enabled) I only get the graphic glitches when I open a menu or am at the start screen.


Tue Jul 24, 2012 5:54 am
Profile
Junior Member

Joined: Mon Jul 23, 2012 8:17 am
Posts: 9
Primary Device: HTE EVO 4G LTE
Operating System: Android 4.03?
ROM: MeanRom
Post Re: opengl and andreno 220/225 gpu
Hiro14 wrote:
Yep, I am having the same graphical glitch with my Galaxy S3. I believe that the evo lte and the S3 both have the same gpu. In game stuff plays fine(without glitches I mean. Frame rate is just plain bad when the GL plug in is enabled) I only get the graphic glitches when I open a menu or am at the start screen.


kinda stuck no matter what i do.

Softgpu: plays for a few min then gives "switch to monocore" error
OpenGL: "ghost menus"

/sigh, and it looked so promising


Wed Jul 25, 2012 8:33 am
Profile
Junior Member

Joined: Fri Jul 13, 2012 8:15 am
Posts: 10
Primary Device: Samsung Galaxy S3
Operating System: Android 4.0.4
ROM: FreeGS3 0.0.9
Post Re: opengl and andreno 220/225 gpu
Zerokewl wrote:
Hiro14 wrote:
Yep, I am having the same graphical glitch with my Galaxy S3. I believe that the evo lte and the S3 both have the same gpu. In game stuff plays fine(without glitches I mean. Frame rate is just plain bad when the GL plug in is enabled) I only get the graphic glitches when I open a menu or am at the start screen.


kinda stuck no matter what i do.

Softgpu: plays for a few min then gives "switch to monocore" error
OpenGL: "ghost menus"

/sigh, and it looked so promising


How are your frame rates though? You know, when you don't get the mono core error. Also, I found that I get the mono core error less if I keep framelimiter on and frame skip off. Perhaps this will give you a better experience.


Wed Jul 25, 2012 5:01 pm
Profile
Guru
User avatar

Joined: Fri Feb 03, 2012 10:04 am
Posts: 713
Primary Device: motorola bionic
Operating System: Android 2.3.4
ROM: stock
Post Re: opengl and andreno 220/225 gpu
I was looking back through and didn't see...

when using the softgpu and you 'force monocore' how is your performace? it should be great, as long as you don't enable filtering.

_________________
FPSE OpenGL info - click here


Tue Jul 31, 2012 4:31 am
Profile
Guru
User avatar

Joined: Fri Feb 03, 2012 10:04 am
Posts: 713
Primary Device: motorola bionic
Operating System: Android 2.3.4
ROM: stock
Post Re: opengl and andreno 220/225 gpu
about ghost images - is there another thread about them? I thought I saw one and answered questions about it...
Subject: opengl and andreno 220/225 gpu

Zerokewl wrote:
anyone seen this problem before? not 100% but i think it may have to do with the LTE's soft menu button. i will update after i remove it and retry.

INFO:
htc evo 4g lte
MeanROM 1.7
Open GL (gives odd menu ghosts, softgpu no ghost but bad gfx)


ghost menus are often caused by the alpha multipass which deals a lot with transparency - although your screenshot shows 3 different menus. that's not just ghosting, that's also duplication. Also, that screenshot goes from somewhat faded to over-contrast / bright. The advanced blending can cause that high contrast effect.

What game is that, I'll see if I can test it. Also, I would like to talk about this in my openGL forum (see my signature).

_________________
FPSE OpenGL info - click here


Tue Jul 31, 2012 5:00 am
Profile
Junior Member

Joined: Mon Jul 23, 2012 8:17 am
Posts: 9
Primary Device: HTE EVO 4G LTE
Operating System: Android 4.03?
ROM: MeanRom
Post Re: opengl and andreno 220/225 gpu
bluezeak wrote:
about ghost images - is there another thread about them? I thought I saw one and answered questions about it...
Subject: opengl and andreno 220/225 gpu

Zerokewl wrote:
anyone seen this problem before? not 100% but i think it may have to do with the LTE's soft menu button. i will update after i remove it and retry.

INFO:
htc evo 4g lte
MeanROM 1.7
Open GL (gives odd menu ghosts, softgpu no ghost but bad gfx)


ghost menus are often caused by the alpha multipass which deals a lot with transparency - although your screenshot shows 3 different menus. that's not just ghosting, that's also duplication. Also, that screenshot goes from somewhat faded to over-contrast / bright. The advanced blending can cause that high contrast effect.

What game is that, I'll see if I can test it. Also, I would like to talk about this in my openGL forum (see my signature).


i used my webcam to take the pic cause if i take a screenshot you only see one menu that being said, sounds like its multi-framed. Odd part is game runs fine, just the menus are messed up. Game is Xenogears. i did play one with only Frame-limiter, 32-bit rendering, then nothing but, frame-limiter and problem persisted


Tue Jul 31, 2012 8:48 am
Profile
Junior Member

Joined: Mon Jul 23, 2012 8:17 am
Posts: 9
Primary Device: HTE EVO 4G LTE
Operating System: Android 4.03?
ROM: MeanRom
Post Re: opengl and andreno 220/225 gpu
currently using softgpu; frame-limiter, adv 3d, & HA. so far so good. not as good as opengl though :/


Tue Jul 31, 2012 8:52 am
Profile
Guru
User avatar

Joined: Fri Feb 03, 2012 10:04 am
Posts: 713
Primary Device: motorola bionic
Operating System: Android 2.3.4
ROM: stock
Post Re: opengl and andreno 220/225 gpu
there was a lot of talk about the S3 and adreno 225 a while ago. has this been fixed in the latest release?

_________________
FPSE OpenGL info - click here


Mon Sep 03, 2012 6:29 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 28 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.