Page 1 of 2

sound only works some of the time.....

Posted: Tue Mar 20, 2012 7:32 pm
by jpimaging817
I have a question.

why is it that on my atrix 4g I only get sound on some of the games that I play. And sometimes I get sound on a specific game and then if I restart it, no sound.....

Any Ideas?

Re: sound only works some of the time.....

Posted: Wed Mar 21, 2012 9:03 am
by Samlock
I get this occasionally with FF VII, usually restarting fixes it (kill the process with Advanced Task Manager or something similar if need be).

Generally a few more details would help, such as which games you're having issues with and what settings you have selected.

Re: sound only works some of the time.....

Posted: Thu Mar 22, 2012 11:29 pm
by jpimaging817
heres a list for you...

Occasionally has sound:

Armored Core
Resident Evil 2
Steel reign
twisted metal

Never have sound

Delta Force Urban warfare
driver
silent hill
syphon filter
test drive 5
treasures of the deep



And here are the setting I have check marked

dual core boost
thread priority
boost mode
Null sound plugin
spusync
Framelimiter


I have no problems with anything but sound.

I am using the atrix 4g.

Re: sound only works some of the time.....

Posted: Thu Mar 22, 2012 11:32 pm
by jpimaging817
I should also mention that I have tried restarting, which didnt work....rebooting the phone, which didnt work as well as deleting FPSE and re-installing....that didnt work either

Re: sound only works some of the time.....

Posted: Mon Mar 26, 2012 9:51 am
by schtruck
i got an idea, i think that Google License service sometimes don't answer in time and there is a Timeout of 10seconds after which License Check fail, and then FPse pass in Limited mode.
i will pass this timeout to 30seconds.

Re: sound only works some of the time.....

Posted: Mon Mar 26, 2012 9:37 pm
by jpimaging817
okay that sounds great, I will let you know if it works

Re: sound only works some of the time.....

Posted: Fri Mar 30, 2012 5:31 pm
by Rief
I have an Atrix 2 and im having a similar problem. Im trying to play FF 7 but the sounds very choppy. But everytime I turn on spusync and restart, I lose sound completely. Has anyone had this error before?

Re: sound only works some of the time.....

Posted: Thu Apr 05, 2012 9:21 am
by Samlock
Rief, are you using savestates? If so, try saving/loading from memory card instead. ;)

Re: sound only works some of the time.....

Posted: Fri Apr 06, 2012 2:15 pm
by rubejb
Samlock wrote:Rief, are you using savestates? If so, try saving/loading from memory card instead. ;)


Just noticed this issue for the first time while loading up a Final Fantasy Tactics savestate.

I can boot the game and it plays sound just fine, but loading a state cuts it off completely, both music and sound effects.

But I just took your advice and did a normal save in the game, then loaded it from the memory card. Sound was working fine. Did a savestate, quit FPSE and loaded the savestate and now sound is working even using states. Very odd. But at least there is a fix for it if it happens again. Thanks for the suggestion!

Re: sound only works some of the time.....

Posted: Fri Apr 06, 2012 3:32 pm
by Rief
Alright, I'm glad there's a fix, however, in order to get the fix to work I hope you guys can help me with one more problem.... Basically for some reason whenever I try to start my game normally, I cant get to the title screen. It simply starts the game from an old savestate that doesnt even exist anymore. This happens if I quit or reset the game as well. it seems to be pretty random about the savestate it loads too. Anyone know whats going on here? Sorry for being such a noob...

Update: Good news and bad. Good news, I simply turned off the bios file and that got me to restart the game normally and the sound was great! Bad news: when I loaded up the bios file and tried to load a save state I made while the sound was working, the game crashes because sync is on...