Does fpse work for the HTC Evo 4g/Supersonic

augoza
Junior Member
Posts: 5
Joined: Sun Feb 14, 2010 5:20 am
Primary Device: HTC Touch Pro 2
Operating System: Windows Mobile 6.1
ROM: Windows Mobile 6.1

Does fpse work for the HTC Evo 4g/Supersonic

Postby augoza » Tue Mar 15, 2011 2:43 am

I used to have it a long time ago on my touch pro 2. Now I have an android phone and it's crashing everytime I load a game. It doesn't say force close, just disappears. I have the BIOS set up, do .cue files not work or something?

rdphreak
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Mon Mar 14, 2011 3:49 am
Primary Device: evo

Re: Does fpse work for the HTC Evo 4g/Supersonic

Postby rdphreak » Wed Mar 16, 2011 2:51 am

It has been working pretty well for, I've yet to run into any problems whether I am on a stock or custom rom/kernel. Maybe the game you are trying to load is copy protected because my copy of ff7 is a bin/cue format and i can load it no problem.

augoza
Junior Member
Posts: 5
Joined: Sun Feb 14, 2010 5:20 am
Primary Device: HTC Touch Pro 2
Operating System: Windows Mobile 6.1
ROM: Windows Mobile 6.1

Re: Does fpse work for the HTC Evo 4g/Supersonic

Postby augoza » Sat Mar 19, 2011 5:03 am

Dang really? Maybe I also have a bad bios

thanks for helping dude :)

80063r
Junior Member
Posts: 8
Joined: Thu Mar 24, 2011 3:45 am
Primary Device: HTC Evo 4G
Operating System: Gingerbread 2.3.3
ROM: CyanogenMod7-nightly 30

Re: Does fpse work for the HTC Evo 4g/Supersonic

Postby 80063r » Thu Mar 24, 2011 5:23 am

augoza wrote:...crashing everytime I load a game. It doesn't say force close, just disappears.


rdphreak wrote:It has been working pretty well for, I've yet to run into any problems whether I am on a stock or custom rom/kernel. Maybe the game you are trying to load is copy protected because my copy of ff7 is a bin/cue format and i can load it no problem.


augoza wrote:Dang really? Maybe I also have a bad bios

thanks for helping dude :)


Did you get your problem solved yet? I have the same problem too with Fpse I think v0.10.18. I have Cyanogen Mod 7-GX4. Anyone else? I've tried different BIOS's but I know psx4droid v1.1 worked on my stock 2.2 OTA but now v1.7 and v2 don't work with the same settings and as far I know won't work at all.

I'm thinking of trying another phone ROM. Any suggestions?

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2158
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Does fpse work for the HTC Evo 4g/Supersonic

Postby schtruck » Thu Mar 24, 2011 5:35 pm

i have perhaps an idea about you loading state problem, if config file isn't kept when you update, this mean when you'll loadstate it won't work, because config won't have bios etc...

Div033
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Sun Mar 27, 2011 3:20 pm
Primary Device: HTC Droid Incredible
ROM: CM7

Re: Does fpse work for the HTC Evo 4g/Supersonic

Postby Div033 » Sun Mar 27, 2011 3:50 pm

I used to have this problem, but then I performed a little fix outlined in a different thread. User Haku figured out how to set the default path for your save states to the sdcard rather than internal memory.

For anyone in the future who has this issue, here is what I did specifically:
-On the SD card, created a separate folder called "PS1 Saves"
-Opened up FPSE and started a game
-Once the game got going, I selected system settings, then Savestates Path
-Found the "PS1 Saves" folder on my Sd card and selected it
-Backed all the way out back to the game
-Open the UI Menu in order to select Quit
-In the submenu for Quit, select Restart
-Saving and Loading should work
*Might take a few times to work as of this version


After I did this I could save and load without crashing. However later on as I was messing with some settings I experienced it again. I think it was because I was tampering with HLE mode, so my advice is to not touch HLE.

Once I performed the fix listed above an found my desired settings and saved as default, saving and loading works as it should. Just keep in mind that save states remember the emulator's settings at that time. This might attribute why it's crashing as well.


Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests

cron