Fpse for Android News

arogance1
Member
Posts: 46
Joined: Thu Oct 18, 2012 2:48 pm
Primary Device: HTC One X

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby arogance1 » Mon Jun 24, 2013 5:59 pm

Solet wrote:@ schtruck

schtruck wrote:
Can we get Game names under the cover thumbnails?

I don't understand bu Game names are well under thumbnails...

i only see the cover thumb nails in the easy screen. it would be nice to have the game title text under the thumbs


You can manually create the game name by copying an existing file from the .fpse/titles folder and renaming it to the game ID that you want.

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2122
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Tue Jun 25, 2013 5:07 pm

I just found a serious bug for External pads, this bug made controls sometime stucked and made Gameing very difficult.

I recoded this part and now it's perfect. Ouya will have this fix too....

have to push this urgent fix in few hours.

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2122
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Wed Jun 26, 2013 9:52 pm

just pushed the fixed version FPse 0.11.106 to the market:
- Fixed games title scanning and printing for covers menu (yes you were right... titles was gone...)
- Fixed serious bug into external pads handling which made somes controls not working at a time

For the other requested bugfix i'm working on, just those one was very important to fix..especially the external Pads handling bug

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2122
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Sat Jun 29, 2013 11:42 pm

Good news, i have fixed somes reported problems with Audio tracks playing, like TR1 and 2 . this was caused by a bug into Multi BIN files ISO support.

Now it's fixed but if you have compressed from FPse this multi bin iso, you have to recompress it with the next version.

I made somes fix of somes others reported bugs and added a new option : Reset Game.

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2122
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Sun Jun 30, 2013 10:26 pm

i just finished a new exclusive feature... it's called Free Disk Space, it will compress all possible ISOS automatically to save space and then will delete ISOS not compressed at end. very usefull feature... Just won 3gb on my sdcard.. Ouput Format is pbp.

I make somes tests and post an update which worth.

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2122
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Sun Jun 30, 2013 11:23 pm

Just pushed the last beta version to all beta testers with many fixes and new features:

FPse 0.11.107:

- Fixed Support of Multi bin files ISO which caused bad audio tracks playing, (IE, TR series)
If you have compressed those isos previously from FPse you need to recompress them
- Added 'Free disk space' option from Misc menu.
This function will compress automatically all uncompressed game to save space
- Fixed progress bar when compressing ISOS from covers menu
- Fixed load image from Cover menu
- Fixed fat FPse logo when starting in landscape
- Added Reset button from In-Game menu

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2122
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Tue Jul 02, 2013 9:38 pm

Ok FPse 0.11.107 is release to the Market, (and Ouya):

- Boosted highly OpenGL speed:
this boost only if you Force Landscape from video menu, once done quit and restart, not necessary on Ouya
- Fixed Support of Multi bin files ISO which caused bad audio tracks playing, (IE, TR series)
If you have compressed those isos previously from FPse you need to recompress them
- Added 'Free disk space' option from Misc menu.
This function will compress automatically all uncompressed game to save space
- Fixed scaling onscreen gamepad
- Fixed progress bar when compressing ISOS from covers menu
- Fixed load image from Cover menu
- Fixed fat FPse logo when starting in landscape
- Added Reset button from In-Game menu
- Added OUYA button Start (slide touchpad+R1) and Select (slide touchpad+L1)

arogance1
Member
Posts: 46
Joined: Thu Oct 18, 2012 2:48 pm
Primary Device: HTC One X

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby arogance1 » Wed Jul 03, 2013 6:44 am

Thanks, the compress function works like a dream.
The boost in OpenGL hasn't fixed Torneko though :(

SlenderMan
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Wed Jul 03, 2013 3:36 pm
Primary Device: samsung galaxy s3
Operating System: andoid 4.1.2
ROM: xxella

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby SlenderMan » Wed Jul 03, 2013 4:06 pm

First of all, great work with this emu. Very good job.

Second, i would like to report a bug.


Phone: Galaxy S3
Rom: Stock
Plugin: OpenGL
Fpse version: Current

Game: Soul Blade NTSC-U

Right after char pick screen, after loading fight it hangs for 2-3 seconds and then resumes. On every stage, just with OpenGL plugin.


Game: Parasite Eve NTSC-U

Same behavior like in Soul Blade, right before fight hang (freeze) occurs. Compared with Soul Blade hang is a bit longer here (about 5 sec.), just with OpenGL plugin.



Once again thanks for your great work, i hope you will keep it up.

Arsestar
Junior Member
Posts: 6
Joined: Sat Jun 22, 2013 12:54 am
Primary Device: HTC Evo 3d

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby Arsestar » Wed Jul 03, 2013 5:03 pm

Oh wow great idea with start and select on the ouya! :lol:
I hope the developers of n64, snes etc. will get the idea too to use the touchpat as start.

Can not wait to get my OUYA and play fpse on it. ;)


Return to “News”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests

cron