Fpse for Android News

User avatar
fondlemyballs
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Thu Jan 26, 2012 2:58 pm
Primary Device: Sony Z-Series Android Walkman
Operating System: Android 2.3.4

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby fondlemyballs » Thu Jan 26, 2012 3:00 pm

Is there any way to reset settings?

I screwed up my hardware key bindings and want to reset them without reinstalling everything, is it possible?

Magnumutz
Junior Member
Posts: 15
Joined: Tue Jan 10, 2012 12:39 pm
Primary Device: Xperia Play
Operating System: Android
ROM: Stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby Magnumutz » Thu Jan 26, 2012 4:15 pm

Settings -> Applications -> Manage Applications -> FPse -> Clear data.

molitar
Enthusiast
Posts: 122
Joined: Thu Jan 05, 2012 4:50 am
Primary Device: Sprint SG3 (Adreno 225)
Operating System: Android 4.0.4
ROM: FreeGS3 v0.1.0
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby molitar » Thu Jan 26, 2012 4:48 pm

crualfoxhound wrote:
molitar wrote:WOOT! Damn my EVO 3D is working great with the OpenGL Plugin now.. After I ran the System Tuner I discovered that HTC has really been screwing us over the Core 2 is offline most of the time! So their is a tweak on XDA Developers forum that takes the place of other overclocking and cpu tweak tools so make sure to disable them using this tweak. http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=4465

I am now running Chrono Cross in the pirate ship at 51 fps! Yes that is a damn huge improvement! And that is with sound and spu sync enabled and all the video settings enabled.. BTW is their a guide that explains all the various video settings I have no idea what I am enabling! Now if you could only get save states working with OpenGL.


Savestates do work in opengl mode.
Theres a trick.
In soft mode updated your memorycard saves to nearest savestate location.
Load opengl up and memorycard save. Make sure bios is set.
And then renew your savestates. But if u overight the savestate in soft mode. Then
Softmode savestate will be damaged.
Catch ya later..


I'm a bit confused.. are you saying to do these steps?
1. While in soft mode reselect savestates path
2. Reselect Opengl
3. Reselect memory card save
4. Reselect Bios
5. Save State
6. Reselect Soft Mode and you can load save state next time you open up FPSE?

Am I understanding that correctly?

User avatar
crualfoxhound
Addict
Posts: 259
Joined: Thu Jan 20, 2011 3:19 pm
Primary Device: Galaxy note 9 exynos
Operating System: Android 7.0
ROM: Galaxy note 9 exynos

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby crualfoxhound » Thu Jan 26, 2012 7:46 pm

@ molitar

Its easy.
With all your games.
Load your savestates and back your progess onto a memorycard save.

Then in opengl mode with bios enabled
Load your selected game off memorycard save.
U can now do a savestate.

Keep in mind any savestates done in opengl Mode wont work in soft mode
And vice versa.

Catch ya later.
Galaxy S7

aki
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Thu Jan 26, 2012 3:40 pm
Primary Device: Samsung Galaxy Note
Operating System: Android 2.3
ROM: Gingerbread

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby aki » Thu Jan 26, 2012 11:59 pm

Hi Guys ...
I new to Android & Fpse :D I play Fpse on my Samsung Galxy Note ...
I'm having problem while saving my game when i play Resident Evil 2/3 ..
I can save them but sometime when i load them ... nothing happen .. Fpse will just close itself ... Sometimes i can save them & play fine but sometimes after i saved them ... i can't load them ... :!:

I also can't play Metal Gear Solid on my Samsung Galaxy Note ...

Other than that ... Fpse works great & do bring back alot of good memories when i play those old game :lol:

User avatar
fondlemyballs
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Thu Jan 26, 2012 2:58 pm
Primary Device: Sony Z-Series Android Walkman
Operating System: Android 2.3.4

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby fondlemyballs » Fri Jan 27, 2012 5:56 am

Magnumutz wrote:Settings -> Applications -> Manage Applications -> FPse -> Clear data.


Thanks! Is there any way to do this though without losing saves?

User avatar
crualfoxhound
Addict
Posts: 259
Joined: Thu Jan 20, 2011 3:19 pm
Primary Device: Galaxy note 9 exynos
Operating System: Android 7.0
ROM: Galaxy note 9 exynos

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby crualfoxhound » Fri Jan 27, 2012 9:37 am

aki wrote:Hi Guys ...
I new to Android & Fpse :D I play Fpse on my Samsung Galxy Note ...
I'm having problem while saving my game when i play Resident Evil 2/3 ..
I can save them but sometime when i load them ... nothing happen .. Fpse will just close itself ... Sometimes i can save them & play fine but sometimes after i saved them ... i can't load them ... :!:

I also can't play Metal Gear Solid on my Samsung Galaxy Note ...

Other than that ... Fpse works great & do bring back alot of good memories when i play those old game :lol:


Im using a galaxy note aswell.
Metal gear solid works fine for me. Make sure spu sync is enabled.
That may help. If not you may have a bad rom of the game.
Resident evil 2-3 works aswell on the save and load issue you mentioned.
Galaxy S7

Magnumutz
Junior Member
Posts: 15
Joined: Tue Jan 10, 2012 12:39 pm
Primary Device: Xperia Play
Operating System: Android
ROM: Stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby Magnumutz » Fri Jan 27, 2012 12:49 pm

fondlemyballs wrote:
Magnumutz wrote:Settings -> Applications -> Manage Applications -> FPse -> Clear data.


Thanks! Is there any way to do this though without losing saves?

Move your memory cards to the SD card.
Copy them with a root explorer and set FPse to load the memory cards from the SD card.

binglee
Junior Member
Posts: 6
Joined: Thu Jan 26, 2012 1:58 am
Primary Device: Sony Tablet S
Operating System: Android 3.2.1

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby binglee » Fri Jan 27, 2012 2:43 pm

Hi, playing with this on my Sony Tablet S, seems pretty good so far, have noticed a few issues thats been noted before but with no known solution. Planning to get the Sony Play now so can have extra portable gaming, and going to try using the official PS3 controller hookup to the Tablet S once I can get that cable needed. Anyone else tried that successfully?

+1 to getting the bug fixed of no sound in FMV (eg Chrono Cross, FFIX)

molitar
Enthusiast
Posts: 122
Joined: Thu Jan 05, 2012 4:50 am
Primary Device: Sprint SG3 (Adreno 225)
Operating System: Android 4.0.4
ROM: FreeGS3 v0.1.0
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby molitar » Fri Jan 27, 2012 4:09 pm

I have a very corrupt graphic screen when loading saved game with OpenGL. Now the load and save screenshots for the loading of games from memcard is really messed up. Now the gameplay screenshots are really good :) One comment all the video graphic options are enabled it does not seem to affect performance with them on or off except for forced landscape, screen size, and 32 bit. All the other options even though I have no clue what they do are enabled in video settings. I would really like an explanation of what these video settings do.
Attachments
shot_000005.png
shot_000005.png (300.01 KiB) Viewed 7252 times
shot_000004.png
shot_000004.png (397.54 KiB) Viewed 7252 times
shot_000003.png
shot_000003.png (305.12 KiB) Viewed 7252 times


Return to “News”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 11 guests

cron