Page 4 of 708

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Posted: Sun Feb 13, 2011 2:08 pm
by schtruck
Everything buyed on Android Market can be tried freely during 15 minutes. if it don't work, then ask for refund.

About CDDA emulation, the best is to be sure you have a .cue and a .bin file called with the same name, in example:

tombraider1.cue and tombraider1.bin, if you have a file tombraider1.img just rename it to .bin.

if this first check failed FPse look too into .cue file to check the name of the image file, but as Android is Case sensitive the name which is in cue file must be the same (letters cases included).

And don't forget to load the cue file and not the bin file.

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Posted: Sun Feb 13, 2011 2:20 pm
by Kierek
Now it works, thanks.

Game emulation is just.... AMAZING. Thank you very much for this great piece of software.

I've found some bugs.

-when I go into settings>input>touchscreen>crash>back to iso selection screen

-when i'm in game and i'm trying to change to another one(second icon from left) it doesn't work(after selecting another iso, i'm landing with first game)


Sorry for my crappy English, i'm just so exited... I can't focus on grammar :D

PS.

Is there any way to set hardware keys for every game?

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Posted: Sun Feb 13, 2011 2:24 pm
by yams
you were right that the overlays were slow, turning them off seems to have brought it up to full speed. i switched to a wii mote instead and while a little awkward at first works alright. can the overlays be optimized at all?

i've never written anything for android but i've written some graphics stuff before. curious why are they so expensive to draw.


a couple hours into a game so far and smooth sailing though, thanks for the work.

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Posted: Sun Feb 13, 2011 2:31 pm
by schtruck
overlays part will be rewritten, i just used the included Android API which is supposed to use HW acceleration, but it's false... i'll make the same work i did on FpseCE for this part.. within somes days.

if you have problem with Older devices, don't hesistate to push an android report, it's very usefull for us..

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Posted: Sun Feb 13, 2011 2:32 pm
by Phaedrus Nine
Schtruck,

I'm still getting a force close whenever I go into "Touchscreen" under the "Input" settings. I assume this is where you can change the pads etc.. but I haven't been able to use it yet.

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Posted: Sun Feb 13, 2011 2:33 pm
by schtruck
you can make a Default configuration, then in system menu choose save to default config.

It will be loaded for all next new games.

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Posted: Sun Feb 13, 2011 2:35 pm
by schtruck
please Phaedrus Nine, push a report, i'll catch it , then will let me analyze it to understand the problem on your device.

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Posted: Sun Feb 13, 2011 2:36 pm
by Phaedrus Nine
Thanks, that worked. lol. Not quite used to the Android version yet :oops:

EDIT:

It worked, kind of, but after pressing save, it doesn't use the settings again.
I have to load a game, go into settings, then select save as default before it will. Trouble is, if I go into a game it won't let me go into the "touchscreen" settings because of the force close.

Has Fpse for Android got more overlays to place in landscape, or is it just the dpad and button pad?

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Posted: Sun Feb 13, 2011 2:56 pm
by kuronosan
Hi, first time user of FPSE on my android fascinate device. For some reason, I cannot switch the orientation of the screen to landscape on the game. I checked the documentation but it only lists help for WinCE. How do I change orientation on my device?

P.S. It works flawlessly on my Galaxy S so far. You have to turn on the sound emu enhancer to get sound on some games but there's no lag whatsoever.

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Posted: Sun Feb 13, 2011 2:59 pm
by Phaedrus Nine
schtruck wrote:please Phaedrus Nine, push a report, i'll catch it , then will let me analyze it to understand the problem on your device.


Done, thanks.