Fpse for Android Discussion/Feedback

AdamJT186
Junior Member
Posts: 25
Joined: Thu Mar 31, 2011 4:34 pm
Primary Device: Samsung galaxy s i9000
ROM: stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby AdamJT186 » Sun Feb 05, 2012 10:55 am

hiya i havent been here for a while so forgive me if this has already been answered but i updated my fpse and now my games work but my saves dont, it just comes up with a blank screen when i try to load them :( im quite far through resi 3 aswell can anyone help? thanks

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2068
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Sun Feb 05, 2012 12:50 pm

I'm back guys,

i made some progress for next update, made a global cleaning that Reduced size a lot of and Memory allocation too.
I made many fixes, Analog PAD reworks well now, and just added PAD repositionning.
I have fixed Analog PAD and other buttons in the same time.
About MALI400 problem, i found that other game do the trick that tekken3 do.
IT seem those games send a series of command that avoid crash, but it's not related to 3D primitives, but something else i still haven't identified. If somebody found another game that does this trick, report here. it will surely help me to avoid this bug.
On my side i ordered a Chinese console which include unofficial FPse version (old one).. but have they a MALI400 gpu too, to be sure it's not a problem of Samsung MALI400 driver but well a hardware problem while those chinese consoles include another CPU , i suppose driver is different than Samsung machines.

DBL
Junior Member
Posts: 15
Joined: Sun Feb 05, 2012 9:41 am
Primary Device: G2x
Operating System: Android
ROM: Phoenix blood 2.1

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby DBL » Sun Feb 05, 2012 1:14 pm

AdamJT186 wrote:hiya i havent been here for a while so forgive me if this has already been answered but i updated my fpse and now my games work but my saves dont, it just comes up with a blank screen when i try to load them :( im quite far through resi 3 aswell can anyone help? thanks



Try going to misc and restore your setting. Quit then reload your game and see what you have. Depending on when the last time you saved your files will determine what's recovered.

DBL
Junior Member
Posts: 15
Joined: Sun Feb 05, 2012 9:41 am
Primary Device: G2x
Operating System: Android
ROM: Phoenix blood 2.1

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby DBL » Sun Feb 05, 2012 1:29 pm

schtruck wrote:I'm back guys,

i made some progress for next update, made a global cleaning that Reduced size a lot of and Memory allocation too.
I made many fixes, Analog PAD reworks well now, and just added PAD repositionning.
I have fixed Analog PAD and other buttons in the same time.
About MALI400 problem, i found that other game do the trick that tekken3 do.
IT seem those games send a series of command that avoid crash, but it's not related to 3D primitives, but something else i still haven't identified. If somebody found another game that does this trick, report here. it will surely help me to avoid this bug.
On my side i ordered a Chinese console which include unofficial FPse version (old one).. but have they a MALI400 gpu too, to be sure it's not a problem of Samsung MALI400 driver but well a hardware problem while those chinese consoles include another CPU , i suppose driver is different than Samsung machines.

welcome back!! Any estimates on when the new update will be rolling out and will we get the option to adjust how much to frame skip again?

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2068
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Sun Feb 05, 2012 2:19 pm

i forgot i have added two new option for OpenGL plugin, Oldframeskip and Texture firltering.

About frameskip i'll add an option into MISC menu to select how much FS.

AdamJT186
Junior Member
Posts: 25
Joined: Thu Mar 31, 2011 4:34 pm
Primary Device: Samsung galaxy s i9000
ROM: stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby AdamJT186 » Sun Feb 05, 2012 2:22 pm

DBL wrote:
AdamJT186 wrote:hiya i havent been here for a while so forgive me if this has already been answered but i updated my fpse and now my games work but my saves dont, it just comes up with a blank screen when i try to load them :( im quite far through resi 3 aswell can anyone help? thanks



Try going to misc and restore your setting. Quit then reload your game and see what you have. Depending on when the last time you saved your files will determine what's recovered.



nope, when i go to the load screen the files are there but when i click on them i get a blank screen and then it force closes i restarted resi 3 and that save file is fine to reload :S

kozeidon
Junior Member
Posts: 8
Joined: Tue Jan 31, 2012 2:26 pm
Primary Device: HP Touchpad
ROM: Cyanogen 9 0.6

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby kozeidon » Sun Feb 05, 2012 2:30 pm

schtruck wrote:I'm back guys,

i made some progress for next update, made a global cleaning that Reduced size a lot of and Memory allocation too.
I made many fixes, Analog PAD reworks well now, and just added PAD repositionning.
I have fixed Analog PAD and other buttons in the same time.
About MALI400 problem, i found that other game do the trick that tekken3 do.
IT seem those games send a series of command that avoid crash, but it's not related to 3D primitives, but something else i still haven't identified. If somebody found another game that does this trick, report here. it will surely help me to avoid this bug.
On my side i ordered a Chinese console which include unofficial FPse version (old one).. but have they a MALI400 gpu too, to be sure it's not a problem of Samsung MALI400 driver but well a hardware problem while those chinese consoles include another CPU , i suppose driver is different than Samsung machines.


Thanks for the update ;)

By any chance, is there a fix for my problem in your update?

kozeidon wrote:Hello,

I’ve been trying a lot of things to play correctly my favorite game « : « Pro evolution soccer 2 ». It seems that no-one has a solution and I can’t post a question in the topic :

viewtopic.php?f=35&t=2370&p=24303&hilit=pro+evolution#p24303

It tells me that the post has to be approuved but is never posted.

Soooo, to sum up the problem :

- I play the game with the 1001 bios. It works quite fine BUT it crashes randomly (sometimes I can finish a match but never in Master League.)

The remarks I found on the Internet :
- It worked on the version 0.096 of FPSE
- It seems to be the save of the game that make the game crash (How? I don’t know.)
- It seems to work when you don’t select a bios (but you can’t save  )

Two question :
- Is there a workaround for this problem? Is is planned to be solved?
- Is there anyway to play without a bios? AND to save the game? I didn’t find a way with my FPSE.

I play on a HP Touchpad on Cyanogen 9 Aplha 0.6.

By the way, congrats for the app, it is really one of the best I have found on the market… And I am strongly recommending it to my friends. With the Sixaxis, it is really perfect!


Thanks

AdamJT186
Junior Member
Posts: 25
Joined: Thu Mar 31, 2011 4:34 pm
Primary Device: Samsung galaxy s i9000
ROM: stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby AdamJT186 » Sun Feb 05, 2012 2:33 pm

what?? i reinstalled fpse because of the save file problems and now non of my save files work???

DBL
Junior Member
Posts: 15
Joined: Sun Feb 05, 2012 9:41 am
Primary Device: G2x
Operating System: Android
ROM: Phoenix blood 2.1

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby DBL » Sun Feb 05, 2012 2:41 pm

AdamJT186 wrote:
DBL wrote:
AdamJT186 wrote:hiya i havent been here for a while so forgive me if this has already been answered but i updated my fpse and now my games work but my saves dont, it just comes up with a blank screen when i try to load them :( im quite far through resi 3 aswell can anyone help? thanks



Try going to misc and restore your setting. Quit then reload your game and see what you have. Depending on when the last time you saved your files will determine what's recovered.



nope, when i go to the load screen the files are there but when i click on them i get a blank screen and then it force closes i restarted resi 3 and that save file is fine to reload :S

You need to downgrade and use the memory card slot to save re3. Then save settings in misc so you can restore them back on the newer version.
Last edited by DBL on Sun Feb 05, 2012 3:46 pm, edited 1 time in total.

DBL
Junior Member
Posts: 15
Joined: Sun Feb 05, 2012 9:41 am
Primary Device: G2x
Operating System: Android
ROM: Phoenix blood 2.1

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby DBL » Sun Feb 05, 2012 2:43 pm

AdamJT186 wrote:what?? i reinstalled fpse because of the save file problems and now non of my save files work???

Go to misc and restore files. Only the memory card slot will load up correctly when changing versions.


Return to “News”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest