Fpse for Android News

drgci
Junior Member
Posts: 16
Joined: Sat Mar 24, 2012 4:20 pm
Primary Device: htc sensation
Operating System: android
ROM: cooked

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby drgci » Tue Jul 17, 2012 8:13 am

Has anyone tested fpse on android jelly bean?

skwarosz
Junior Member
Posts: 17
Joined: Tue Jan 31, 2012 8:09 pm
Primary Device: Samsung Galaxy GIO
Operating System: Cyjanogen MOD 7.2

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby skwarosz » Tue Jul 17, 2012 4:45 pm

Is anyone have the same problem i have in FF VIII? I can't save my game cause all the time i have "save failed". Only on disk 3 i have this problem o disk 2 everything was fine. I'm asking cause i can't pass game in ragnarok when Squal sitting in the captain chair and putting coordinates. Game just freeze (they are blinking etc) nut nothing else doing. I wanted to save the game in save point put game into epsx on pc and pass those scene but i can't save i don't know what to do ....

deejayzee
Member
Posts: 56
Joined: Wed May 23, 2012 11:31 am
Primary Device: Galaxy Tab 2 7''
Operating System: JB 4.1.2
ROM: AOKP

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby deejayzee » Tue Jul 17, 2012 9:29 pm

drgci wrote:Has anyone tested fpse on android jelly bean?


Yes, same bugs as ICS, plus no screenfiltering

User avatar
bluezeak
Guru
Posts: 600
Joined: Fri Feb 03, 2012 10:04 am
Primary Device: motorola bionic
Operating System: Android 2.3.4
ROM: stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby bluezeak » Wed Jul 18, 2012 3:20 am

deejayzee - to be clear, what bugs are you talking about? do you mean the issue with the instability with 'force mono core' not checked?
FPSE OpenGL info - click here

deejayzee
Member
Posts: 56
Joined: Wed May 23, 2012 11:31 am
Primary Device: Galaxy Tab 2 7''
Operating System: JB 4.1.2
ROM: AOKP

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby deejayzee » Wed Jul 18, 2012 12:55 pm

bluezeak wrote:deejayzee - to be clear, what bugs are you talking about? do you mean the issue with the instability with 'force mono core' not checked?


that's right

Les Zeppelin
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Thu Jul 19, 2012 4:10 pm
Primary Device: Samsung Galaxy S2
Operating System: Android

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby Les Zeppelin » Thu Jul 19, 2012 4:27 pm

I've Googled this for hours with no luck, so I thought I could post in here. If it breaks any rules, I apologise.

My issue is what I understand is a fairly common complaint in FFVII when Bugenhaden uses the key to the ancients on disk 2. Cloud walks through the waterfall, and then....nothing. The screen goes black and I can't go further.

I've used various Pal, NTSC, .bin and .iso versions of the game...but here's my problem: Even though I'm using the same disk (FFVII Disk 2), all my savestates and memory card saves don't come up when I use these different versions of disc 2, and I have no idea how to access them? I've gone to the Misc. option to 'Restore All Files' with no luck.

I've even used the 'Black Chocobo' software to change my save files region, saved it, changed the file name and extension to the default memory card name, but that still didn't get me through the waterfall scene.

If there's a way of using another version of this disk so that my save files and savestates work with it? Is there even a link to guide on how to use my save files with ePSXe on my PC to try and get around this part of the game? I'm 45 hours in so I'll be gutted if I can't finish this!

My phone is a Samsung Galaxy S2 and my FPse version is 0.11.28 if that helps?

Many thanks.

Savaal
Junior Member
Posts: 8
Joined: Wed Apr 11, 2012 2:27 am
Primary Device: Galaxy S II Skyrocket
Operating System: Android
ROM: 4.03 Cooked ICS

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby Savaal » Thu Jul 19, 2012 6:07 pm

opengl or software? I used software and got through no problem. what settings have you tried or are you currently using?

One possibility (like you mentioned already) if nothing else works is to use the save point at the right hand screen in the forgotten capital, then copy that save file to your pc emulator, finish the scene, then copy it back.

I dont know how to do this well enough to tell you how, but I know the location of the save files was posted a few times recently...

Zarvick
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Fri Jul 20, 2012 4:08 am
Primary Device: Transformer TF101
Operating System: Android
ROM: stock

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby Zarvick » Fri Jul 20, 2012 4:31 am

Note to Developer/s:
Fpse worked great for a while but the few last updates ruined this on the transformer tf101. All games crash and say force monocore. Monocore slows it waaaaay down. Pleas fix this.You fixed the galaxys mali problem but it broke it for tegra devices.

Side note:
My friend's transformer tf300 which has tegra 3 also have the same issues... Games freezes and tells him to go monocore but Monocore goes to 3 or 4 fps, way too slow. Tegra 3 device should run this way better. So again, I think fixing mali broke this for tegra devices. Just sad...

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1940
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Fri Jul 20, 2012 10:10 am

i haven't modified this part since few release, i fixed the opengl part for MALI400, your problem is related to SOftware mode. Btw, i'm not able to reproduce it anymore on my TF101 with ICS 4.0.3 (stock rom).
if anyone has this problem, can you list here , android version,games and options set from menu? and how many time this happen? everytime you run it, or just sometimes, or simply rarely?

deejayzee
Member
Posts: 56
Joined: Wed May 23, 2012 11:31 am
Primary Device: Galaxy Tab 2 7''
Operating System: JB 4.1.2
ROM: AOKP

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby deejayzee » Fri Jul 20, 2012 8:08 pm

schtruck wrote:i haven't modified this part since few release, i fixed the opengl part for MALI400, your problem is related to SOftware mode. Btw, i'm not able to reproduce it anymore on my TF101 with ICS 4.0.3 (stock rom).
if anyone has this problem, can you list here , android version,games and options set from menu? and how many time this happen? everytime you run it, or just sometimes, or simply rarely?


I have this issue on android 4.0.4 and 4.1.1.
Options I always set to ON:
-print FPS
-framelimiter
-special screen size
-fast boot

Options I tried setting ON and OFF
-hardware acceleration
-screen filtering
-spu sync

Games:
-metal gear solid
-persona
-syphon filter
-tekken 3

Sometimes I can play about 30~40 minutes, sometimes only a few seconds until this issue happen.


Return to “News”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest