Fpse for Android Discussion/Feedback

zippo
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Tue Feb 15, 2011 11:11 am
Primary Device: x10 mini pro
Operating System: Android 2.1

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby zippo » Tue Feb 15, 2011 11:18 am

Thanks again for giving us android owners a piece of the pie also, one question,
Any chance of a supporting android 2.1 owners or lower in the near future, is this possible.?

Anxious to purchase this,
to see how me X10 mini pro would go seeing the HTC legend has the same cpu and runs smooth.

tetsuokenpachi
Junior Member
Posts: 24
Joined: Tue Feb 15, 2011 8:05 am
Primary Device: Samsung Galaxy S II GT I9100
Operating System: Android 2.3.3

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby tetsuokenpachi » Tue Feb 15, 2011 11:28 am

Hi. Been following the progress since post-release. It's great since there are not so many good games on android yet. Yet, i hope you can improve it. Can you fix the multi touch when using frame skip? Also, xenogears is playable when using frame skip and boost but the cgi cutscenes are randomly crashing. Can you fix that? S'il te plais et merci. :)

User avatar
i900frenchaddict
Global Moderator
Posts: 1355
Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Primary Device: Galaxy Note 4
Location: France
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby i900frenchaddict » Tue Feb 15, 2011 11:58 am

ms_green wrote:There is no menu when fighting in final fantasy 8.

As it has been written before: if you use frameskip, you loose the menus in FF battles, no solution so far

ms_green
Junior Member
Posts: 16
Joined: Mon Feb 14, 2011 8:39 am
Primary Device: HTC Legend
ROM: Stock Froyo 2.2 (with HTC Sense)

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby ms_green » Tue Feb 15, 2011 12:37 pm

i900frenchaddict wrote:
ms_green wrote:There is no menu when fighting in final fantasy 8.

As it has been written before: if you use frameskip, you loose the menus in FF battles, no solution so far


oh, ok, I haven´t read that.

WalidBang
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Tue Feb 15, 2011 2:29 pm
Primary Device: Galaxy S i9000 samsung
ROM: Darky Rom 9.2

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby WalidBang » Tue Feb 15, 2011 2:34 pm

Hello,
i'm lovin this app, but i have found one bug. I am playin it with a bluetooth keyboard. When i set the hardware keys it works good for the first time, but after i close this app, and play it again later, only one key is actually working.
Then i have to reinstall oder delete data.
Hope you will fix it soon

phrozen087
Member
Posts: 41
Joined: Mon Feb 14, 2011 12:33 pm
Primary Device: Droid 2
Operating System: Android 2.2
ROM: Liberty v1.5

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby phrozen087 » Tue Feb 15, 2011 2:59 pm

WalidBang wrote:Hello,
i'm lovin this app, but i have found one bug. I am playin it with a bluetooth keyboard. When i set the hardware keys it works good for the first time, but after i close this app, and play it again later, only one key is actually working.
Then i have to reinstall oder delete data.
Hope you will fix it soon


I think I can help you on this one. This has to do with the way the settings are saved in FPSE. Think of it this way and you should be able to get stuff working:
1) You have a global setting. When a game is first launched (and only the very first time) it takes its settings from this global setting value.
2) After launch a game creates its own unique list of settings. It will use these in any subsequent launch.

So basically, lets say I have 2 games. I have loaded each one 1 time. Now I go and make changes to the first game (controls, video, audio, etc...). When I load game 2 these won't stick. This simple issue can actually cause a lot of settings to not stick well from what I have seen. I kinda found 2 solutions that seem to be a good workaround so if you can try them see if they fix your issue.

If you have root: This is much easier. Load a game, not setup everything exactly as you want, keys, video/audio, everything. Then go to the system tab and save the default settings. Now your standard settings are stored. Now open root explorer and navigate to "data/data/com.emulator.fpse/files" and delete the "cfg" folder. Hopefully your problem should be gone now and your saved keys should persist.

If you DONT have root: You are probably gonna lose some data so I hope you are using external memory cards and not the default ones. In android go to Apps->FPSE and clear the data for the app. Now repeat the above and setup everything exactly as you want, keys, video/audio, everything. Then go to the system tab and save the default settings. Now your standard settings are stored. Make sure you get everything exactly as you want it by only opening one game and save the default settings when you are done.

It would be nice to have an option to easily purge the cfg folder in the future, as it could help. If you accidentally make one wrong setting and load a bunch of games you either have to clear everything, be rooted and delete cfg of manually load and fix every game.

Hope this helps

WalidBang
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Tue Feb 15, 2011 2:29 pm
Primary Device: Galaxy S i9000 samsung
ROM: Darky Rom 9.2

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby WalidBang » Tue Feb 15, 2011 3:10 pm

phrozen087 wrote:
WalidBang wrote:Hello,
i'm lovin this app, but i have found one bug. I am playin it with a bluetooth keyboard. When i set the hardware keys it works good for the first time, but after i close this app, and play it again later, only one key is actually working.
Then i have to reinstall oder delete data.
Hope you will fix it soon


I think I can help you on this one. This has to do with the way the settings are saved in FPSE. Think of it this way and you should be able to get stuff working:
1) You have a global setting. When a game is first launched (and only the very first time) it takes its settings from this global setting value.
2) After launch a game creates its own unique list of settings. It will use these in any subsequent launch.

So basically, lets say I have 2 games. I have loaded each one 1 time. Now I go and make changes to the first game (controls, video, audio, etc...). When I load game 2 these won't stick. This simple issue can actually cause a lot of settings to not stick well from what I have seen. I kinda found 2 solutions that seem to be a good workaround so if you can try them see if they fix your issue.

If you have root: This is much easier. Load a game, not setup everything exactly as you want, keys, video/audio, everything. Then go to the system tab and save the default settings. Now your standard settings are stored. Now open root explorer and navigate to "data/data/com.emulator.fpse/files" and delete the "cfg" folder. Hopefully your problem should be gone now and your saved keys should persist.

If you DONT have root: You are probably gonna lose some data so I hope you are using external memory cards and not the default ones. In android go to Apps->FPSE and clear the data for the app. Now repeat the above and setup everything exactly as you want, keys, video/audio, everything. Then go to the system tab and save the default settings. Now your standard settings are stored. Make sure you get everything exactly as you want it by only opening one game and save the default settings when you are done.

It would be nice to have an option to easily purge the cfg folder in the future, as it could help. If you accidentally make one wrong setting and load a bunch of games you either have to clear everything, be rooted and delete cfg of manually load and fix every game.

Hope this helps

Thanks i will try that and give you feedback after that

Hedge
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Tue Feb 15, 2011 3:18 pm
Primary Device: Motorola Milestone
Operating System: 2.2 Froyo
ROM: Miui

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby Hedge » Tue Feb 15, 2011 3:26 pm

I can't see the menu on my Motorola Milestone. The menu-button just brings up an empty menu without options. What is going wrong?
Image

WalidBang
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Tue Feb 15, 2011 2:29 pm
Primary Device: Galaxy S i9000 samsung
ROM: Darky Rom 9.2

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby WalidBang » Tue Feb 15, 2011 4:11 pm

WalidBang wrote:
phrozen087 wrote:
WalidBang wrote:Hello,
i'm lovin this app, but i have found one bug. I am playin it with a bluetooth keyboard. When i set the hardware keys it works good for the first time, but after i close this app, and play it again later, only one key is actually working.
Then i have to reinstall oder delete data.
Hope you will fix it soon


I think I can help you on this one. This has to do with the way the settings are saved in FPSE. Think of it this way and you should be able to get stuff working:
1) You have a global setting. When a game is first launched (and only the very first time) it takes its settings from this global setting value.
2) After launch a game creates its own unique list of settings. It will use these in any subsequent launch.

So basically, lets say I have 2 games. I have loaded each one 1 time. Now I go and make changes to the first game (controls, video, audio, etc...). When I load game 2 these won't stick. This simple issue can actually cause a lot of settings to not stick well from what I have seen. I kinda found 2 solutions that seem to be a good workaround so if you can try them see if they fix your issue.

If you have root: This is much easier. Load a game, not setup everything exactly as you want, keys, video/audio, everything. Then go to the system tab and save the default settings. Now your standard settings are stored. Now open root explorer and navigate to "data/data/com.emulator.fpse/files" and delete the "cfg" folder. Hopefully your problem should be gone now and your saved keys should persist.

If you DONT have root: You are probably gonna lose some data so I hope you are using external memory cards and not the default ones. In android go to Apps->FPSE and clear the data for the app. Now repeat the above and setup everything exactly as you want, keys, video/audio, everything. Then go to the system tab and save the default settings. Now your standard settings are stored. Make sure you get everything exactly as you want it by only opening one game and save the default settings when you are done.

It would be nice to have an option to easily purge the cfg folder in the future, as it could help. If you accidentally make one wrong setting and load a bunch of games you either have to clear everything, be rooted and delete cfg of manually load and fix every game.

Hope this helps

Thanks i will try that and give you feedback after that

No it did not work for me, i had not the same problem with psx4droid. hope for a fix

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2065
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Fpse for Android Discussion/Feedback

Postby schtruck » Tue Feb 15, 2011 5:27 pm

Guys,

Multitouch handling code has been rewritten, and it works better than before now!

Problem is fixed, thanks to Azerty16 for his testing.

i will update Market Version (0.10.1) within somes minutes....


Return to “News”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron