Final Fantasy VIII

If you have a problem with a particular game, post it in here.
theverybluefish
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Fri Jun 08, 2012 5:39 am
Primary Device: Nexus
Operating System: android

Re: Final Fantasy VIII

Postby theverybluefish » Fri Jun 08, 2012 5:46 am

Hello, So i'm super new to Fpse.

So far the game is working pretty smoothly (transitions and sound can be rough at time but not bad)

My major issue is i am unable to see any text in combat. So I cant see the action timers, or the text that allows me to see attack, Draw, Gf etc.

Thanks in advance

User avatar
bluezeak
Guru
Posts: 600
Joined: Fri Feb 03, 2012 10:04 am
Primary Device: motorola bionic
Operating System: Android 2.3.4
ROM: stock

Re: Final Fantasy VIII

Postby bluezeak » Sat Jun 09, 2012 11:39 pm

With opengl plugin you need to turn on offscreen drawing. with the software graphics plugin you need to turn off frame skip.
FPSE OpenGL info - click here

User avatar
bluezeak
Guru
Posts: 600
Joined: Fri Feb 03, 2012 10:04 am
Primary Device: motorola bionic
Operating System: Android 2.3.4
ROM: stock

Re: Final Fantasy VIII

Postby bluezeak » Sat Jun 09, 2012 11:54 pm

FinalfreakJake - thank you. My problem is that when I don't force mono core, its a bit stuttery, just like frame skip. Even the fps display blinks.

For those that want the opengl plugin...

Trelander wrote:Hello Everyone

I am new to this forum, have been trying to get FPSE to work for a few days now, I am having an issue getting FF8 to run smoothly. I have managed to get most of the game to work correctly with only minor slow downs but have been unable to solve the battle transition issue. Is there something I am missing?

I am running on Android Droid Razr stock with newest (reinstalled) FPse and newest plugin (Linked from Market).

Duel core boost on
Off screen Drawing on (Seems like this is a requirement for this game)
Spusync on (Another requirement, couldn't get good sound until I did).

Most of my graphics run nice, I have 100+ FPS without framelimiter and easy 60 at all times EXCEPT the transition. Takes me forever to get battle started, once it starts I'm golden though.

Any assistance would be appreciated.


Did you ever get that figured out? I'm fighting that same issue right now. Spent hours going through options. Figured out the offscreen drawing issue, also found out:

alpha multi pass messes up the menus
advanced blending makes the contrast way too high.
FPSE OpenGL info - click here

totriet
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Sun Jun 17, 2012 9:39 am
Primary Device: HTC Desire Z
ROM: Cyanogenmod 7 Nightly

Re: Final Fantasy VIII

Postby totriet » Sun Jun 17, 2012 9:58 am

hi! When I put the original size, Instead of having two black stripes on the sides, I have two bug stripes. Something know how I can solve it?

Image

fd4101
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Mon Jun 11, 2012 2:48 pm
Primary Device: Asus transformer prime
Operating System: Android
ROM: Team EOS ICS v4.0.4

Re: Final Fantasy VIII

Postby fd4101 » Tue Jun 19, 2012 5:15 pm

Hello all,
This is my first post so please be kind if this has been asked and fixed. I read this section and looked through the general section and could not find this problem. Ff8 is running like a champ on my Asus prime I have sound, close to no lag, and overall good experience. The only problem I have (more of annoyance) is when using the opengl the color is WAY to bright, like super bright during the SeeD dance scene you can bearly see rihna ( can remember spelling). If there is anyway to make it darker or anything please let me know, its starting to hurt my eyes :).

Edit: second post not first :)

fd4101
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Mon Jun 11, 2012 2:48 pm
Primary Device: Asus transformer prime
Operating System: Android
ROM: Team EOS ICS v4.0.4

Re: Final Fantasy VIII

Postby fd4101 » Wed Jun 20, 2012 10:42 pm

@i900frenchaddict

Maybe I'm just going but I don't see the boost brightness option. I'm using the downloaded opengl by the way if I did not mention it.

shawnno0
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Fri Jun 22, 2012 9:04 pm
Primary Device: Evo 3D
Operating System: Android
ROM: stock

Re: Final Fantasy VIII

Postby shawnno0 » Fri Jun 22, 2012 9:28 pm

First post but I've been reading this topic. Is there any way to get past the ragnorak scene in disc 3 without having to root my phone? If not is there a way to root my EVO 3d without having to delete everything? I haven't had any other problems with the game besides grey fmv cutscenes but its not a problem.

funktron
Junior Member
Posts: 5
Joined: Fri Jun 17, 2011 2:53 am
Primary Device: Samsung Epic 4G
Operating System: Android 4.0.4
ROM: CM9 RC1

Re: Final Fantasy VIII

Postby funktron » Sat Jun 23, 2012 3:31 am

shawnno0 wrote:First post but I've been reading this topic. Is there any way to get past the ragnorak scene in disc 3 without having to root my phone? If not is there a way to root my EVO 3d without having to delete everything? I haven't had any other problems with the game besides grey fmv cutscenes but its not a problem.

You're having trouble with the game not starting a sequence with Squall and Rinoa, right? It just sits there and nothing more happens?

If you have Audio muted or altered from default settings, do this:
Quit, get back into your latest save before that point, then turn your audio on - do not have any of the items under Audio checked. Then save at the save point again, quit, start FPSE and load the game.

When you get back to that point, it should bring up the next sequence of events. This worked perfectly for me. I just turned down audio during that point (couldn't ever get the music to play properly on that game on my Epic 4G) and then after I got done with that scene and could save again - went back to my original setup and had no issues the rest of the way.

funktron
Junior Member
Posts: 5
Joined: Fri Jun 17, 2011 2:53 am
Primary Device: Samsung Epic 4G
Operating System: Android 4.0.4
ROM: CM9 RC1

Re: Final Fantasy VIII

Postby funktron » Sat Jun 23, 2012 3:33 am

Oh, and gray FMV cutscenes also happened to me until I stopped using save states to get back into the game.

For me, if I started FPSE from scratch, then loaded a save game in FF VIII - I could then use my FPSE save states without the FMV stuff breaking.

To reiterate:

Try to start your games up from FF VIII memory-card based game saves instead of FPSE Save States. You CAN use save states, just need to have the game loaded from a FF VIII memory-card save first.

User avatar
bluezeak
Guru
Posts: 600
Joined: Fri Feb 03, 2012 10:04 am
Primary Device: motorola bionic
Operating System: Android 2.3.4
ROM: stock

Re: Final Fantasy VIII

Postby bluezeak » Sun Jul 01, 2012 6:46 am

Issue with the OpenGL and fight scene slowness - I tested playing FF VIII on my laptop with ePSe. My laptop is nice, but has a stock / poor video card.

Using Pete's Peops OpenGL, I had the same issue that I see on my phone with fight scenes starting slow. I couldn't use Pete's standard OpenGL - plugin crashed (I suspect a driver / windows 7 64-bit issue). So - I suspect the issue is something with the game itself hating OpenGL. Maybe an update to the emulator can fix it - but I suspect it's the GPU plugin.

If I use the Petes Direct Draw plugin though, the game works great. It's AMAZING how much better the game looks with hardware acceleration, especially when playing on high resolution. But, even on the phones screen it's a huge difference.

I don't really know the difference between direct draw and OpenGL. I think Direct Draw is more of a Microsoft specific thing, while OpenGL is ... not. More of an industry standard? Anyway, I don't know if it's possible, but if FPSE could use a direct draw plugin then it might be feasible to play FF VIII with acceleration - which would be awesome. The game still looks good without it - but it looks so much better with it that it's sad, knowing how much better it could be.
FPSE OpenGL info - click here


Return to “Game-Specific Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest