Chrono Cross

If you have a problem with a particular game, post it in here.
tony
Member
Posts: 36
Joined: Sun Oct 25, 2009 8:58 pm
Primary Device: xperia play

Chrono Cross

Postby tony » Sun Jan 10, 2010 12:10 pm

This game crashes after you press start new game you can get round this by creating a save in epsxe then loading it in fpsece but it then crashes at every point a new person joins you team, screen goes black instead of the naming screen appearing, agin can get past using epsxe but is annoying schtruck mentioned some patches

schtruck wrote:for games that loop, you should try first Odd_Even patch but into gamelist.ini, to make that , first run the game and exit, go in fpselog.txt and notice the game he tried to load, something like SCES_014.20, and add it to gamelist.ini with this patch as explained into FpseCE doc. (there is other patch still not documented... i'll explain later)
If that don't work, try SPUsynSOund=on.


i have put this in the gamelist

[SLUS_010.41]
License=SLUS_010.41
Name=Chronocross-1
Notes=
Status=2
Status_HLE=0
Flags0=
Patch=2 (crashes at name screen same,) patch=6 (crashes when says press start after intro) patch=10 (crashes after sony logo)
and patch=14 results in nothing not even sony logo. SPUsynSOund= is it(RunSPUsync=off) switched to on and still no joy any ideas?
PS3 - USEYOURFIST

tony
Member
Posts: 36
Joined: Sun Oct 25, 2009 8:58 pm
Primary Device: xperia play

Re: Chrono Cross

Postby tony » Mon Jan 18, 2010 9:44 am

i shall try patch 8 and 4 later and also cpu=off its so annoying as game runs perfect apart from this i
i900french addict i hope your ok and get better fast.
PS3 - USEYOURFIST

tony
Member
Posts: 36
Joined: Sun Oct 25, 2009 8:58 pm
Primary Device: xperia play

Re: Chrono Cross

Postby tony » Tue Jan 19, 2010 10:10 am

patch =4 crash before anything loads
patch =8 crash at press start screen (before click new game/load)
patch=12 as above
cpumode=off crashes at name screen

do you think gfxdriver may have any effect on emulation im currently using 2 (default)
or anything else you can reccomend me to try thanks for your help.


UPDATE

tried the parsite eve 2 fix

[SLUS_010.41]
License=SLUS_010.41
Name=Chronocross-1
Notes=
Status=2
Status_HLE=0
Flags0=
Patch=64

crashes at name screen still.
PS3 - USEYOURFIST

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1952
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Chrono Cross

Postby schtruck » Tue Feb 02, 2010 12:51 pm

i will investigate on this crash.

tony
Member
Posts: 36
Joined: Sun Oct 25, 2009 8:58 pm
Primary Device: xperia play

Re: Chrono Cross

Postby tony » Tue Feb 02, 2010 4:05 pm

thank you very much schtruck the rest of the game runs perfect so hopefully you can find the problem with name screen.
PS3 - USEYOURFIST

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1952
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Chrono Cross

Postby schtruck » Wed Feb 03, 2010 9:41 pm

ok i have added a patch to add in gamelist.ini, it's patch=128. it work now.

For next release...

tony
Member
Posts: 36
Joined: Sun Oct 25, 2009 8:58 pm
Primary Device: xperia play

Re: Chrono Cross

Postby tony » Thu Feb 04, 2010 9:15 am

thaks you very much for all your hard work this is the main game i wanted to work. cant wait for new release. :D
PS3 - USEYOURFIST

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 1952
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: Chrono Cross

Postby schtruck » Fri Feb 05, 2010 3:30 pm

I'm really stupid, this Patch exist in current release already... even in Christmax release.

It's the same as Wu-Tang...

Just set in gamelist.ini Flag0=20.....


And i forgot to say that , if you have much Polygon Bug in somes Games set Patch=1 into Gamelist for those games...

tony
Member
Posts: 36
Joined: Sun Oct 25, 2009 8:58 pm
Primary Device: xperia play

Re: Chrono Cross

Postby tony » Fri Feb 05, 2010 6:18 pm

Thank you soooooooooooo much, this works perfect. fpsece is now complete for me :D (now need to buy hd2)


[SLUS_010.41]
License=SLUS_010.41
Name=Chronocross-1
Notes=
Status=2
Status_HLE=0
Flags0=20
Patch=

put this into gamelist.ini and game works briliantly.
PS3 - USEYOURFIST

inedesomhlp
Junior Member
Posts: 6
Joined: Wed Nov 11, 2009 6:26 pm
Primary Device: Motorola Triumph
Operating System: Android 2.2
ROM: Froyo

Re: Chrono Cross

Postby inedesomhlp » Sat Feb 06, 2010 6:35 am

i can also confirm that this fix has chrono cross working perfectly on my onmia 2


Return to “Game-Specific Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest