Tomb Raider series

If you have a problem with a particular game, post it in here.
bobbymc85
Junior Member
Posts: 13
Joined: Fri Aug 10, 2012 7:28 am
Primary Device: xperia play
Operating System: android
ROM: gta 1

Re: tomb raider 2 not loading after main menu

Postby bobbymc85 » Wed Oct 10, 2012 9:53 am

ok, i have ripped all the files from my tomb raider 2 game i have 60+ 'tracks' and 1 .cue file. ive tried loading all of them and they are not working, im confused what to do now,please help as im a novice when it comes to this type of thing.

bobbymc85
Junior Member
Posts: 13
Joined: Fri Aug 10, 2012 7:28 am
Primary Device: xperia play
Operating System: android
ROM: gta 1

Re: Tomb Raider series

Postby bobbymc85 » Mon Oct 15, 2012 4:39 pm

ok,ive got the tomb raider 3 rom it works fine except when you save state and try to press select or start after doing this it freezes,im i doing somthing wrong? im not having much luck with this

JOHN007
Junior Member
Posts: 12
Joined: Thu Jan 17, 2013 3:51 am
Primary Device: MOTOROLA DROID 4
Operating System: ANDROID
ROM: ANDROID 4.1.2

Re: Tomb Raider series

Postby JOHN007 » Thu Jan 17, 2013 4:10 am

Hi, epic work on the fpse! im just wondering has onyone got past level 3 on Tomb Raider 1? For some reason when you pick up any of the 3 cogs in the level, if you press start or select the game freezes? Ive tried multiple downloads from the internet aswell just to make sure and it keeps happening in level 3 ''the lost valley''

Can anyone help!!!!:)

Mettschweinmann
Junior Member
Posts: 19
Joined: Thu Oct 25, 2012 1:57 pm
Primary Device: Samsung Note 3
Operating System: Android KK 4.4

Re: Tomb Raider series

Postby Mettschweinmann » Thu Jan 17, 2013 2:59 pm

I completed Lvl 3. No problems with picking up the cogs. I bought the PAL version on ebay and ripped it by myself. I think thats the reason that everthing works fine.

JOHN007
Junior Member
Posts: 12
Joined: Thu Jan 17, 2013 3:51 am
Primary Device: MOTOROLA DROID 4
Operating System: ANDROID
ROM: ANDROID 4.1.2

Re: Tomb Raider series

Postby JOHN007 » Thu Jan 17, 2013 4:59 pm

Thanks for taking the time to reply!:) Is there any chance you could tell me what program you used to rip the game cd? Mine is the original 1 on pal,,, so I guess I must have done something wrong in the converting process?

Can you help please:)

Mettschweinmann
Junior Member
Posts: 19
Joined: Thu Oct 25, 2012 1:57 pm
Primary Device: Samsung Note 3
Operating System: Android KK 4.4

Re: Tomb Raider series

Postby Mettschweinmann » Thu Jan 17, 2013 6:49 pm

I used CDBurnerXP. Its a freeware tool. Important is, that you cant make an iso with this program, you have to make a .bin and a .cue file. Then just copy theese two files in your FPse foler and open the .cue file with FPse.

JOHN007
Junior Member
Posts: 12
Joined: Thu Jan 17, 2013 3:51 am
Primary Device: MOTOROLA DROID 4
Operating System: ANDROID
ROM: ANDROID 4.1.2

Re: Tomb Raider series

Postby JOHN007 » Thu Jan 17, 2013 7:06 pm

Thankyou very much!:) ill try this program and post back the results,,

Thanks again!

JOHN007
Junior Member
Posts: 12
Joined: Thu Jan 17, 2013 3:51 am
Primary Device: MOTOROLA DROID 4
Operating System: ANDROID
ROM: ANDROID 4.1.2

Re: Tomb Raider series

Postby JOHN007 » Thu Jan 31, 2013 1:23 am

Ive sorted it, I used Power ISO to convert the disk, Thanks again :D

fedator
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Thu Nov 07, 2013 11:25 pm
Primary Device: PIPO M6PRO Tab RK1388 MALI400
Operating System: Android 4.2.2
ROM: Riley ROM 1.6

Re: Tomb Raider series

Postby fedator » Thu Feb 13, 2014 11:12 pm

Hello! i am using last version of Fpse, very satisfied with the emulator. loving it.

But suddenly I got a problem. Tomb Raider 2 played without problems till LVL 9 "Living quarters" (Maria Doria) and middle of this lvl the game frezzes on pressing select or start button! Either after taking the 2nd secret or after sliding down to the room, where u can swim outside to the sharks and 3rd secret. Till these points everything works. Im very shocked, cause I played long till this lvl and to restart the game would be non-sence.
Note: I played till I had to use the key to a door on this level and the game frezzed on inventory auto pop-up. So its impossible to get over this level

Was trying to play with all the settings video/audio/systme - no effort.
Reinstalling FPSE did not help

ROM is NTSC SLUS00437 bin/cue files
Playing on OpenGL setting
Fpse 0.11.123

Appreciate ur help!

fedator
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Thu Nov 07, 2013 11:25 pm
Primary Device: PIPO M6PRO Tab RK1388 MALI400
Operating System: Android 4.2.2
ROM: Riley ROM 1.6

Re: Tomb Raider series

Postby fedator » Fri Feb 14, 2014 2:15 pm

just tried another ROM. PAL SLES00718
Skipped levels with the level skip cheat and passed through the points i couldnt pass on the NTSC ROM. That points described as above contained sounds, so as I conclude the problem was with the sound emulation due to bad cue file or something...
I tried to change the cue data (of NTSC ROM) to the one provided by Schtruck in other thread and then to load and pass through that freezes, but it didnt help.

Will have to keep playing PAL Version.


Return to “Game-Specific Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron