Final Fantasy VII

If you have a problem with a particular game, post it in here.
User avatar
bluezeak
Guru
Posts: 600
Joined: Fri Feb 03, 2012 10:04 am
Primary Device: motorola bionic
Operating System: Android 2.3.4
ROM: stock

Re: Final Fantasy VII

Postby bluezeak » Fri Sep 21, 2012 4:23 pm

So, the dynamic interpreter option is not to get the game to load, correct? The games loafs without it? You use it to help fix fight scene crashes?

Did you try with the current version? Schtruck put in a new OpenGL plugin.
FPSE OpenGL info - click here

the7s
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Wed Sep 19, 2012 7:27 am
Primary Device: Galaxy Note GT-N7000
Operating System: Gingerbread 2.3

Re: Final Fantasy VII

Postby the7s » Fri Sep 21, 2012 6:00 pm

Yeah exactly.. Yup i had newest 0.11.42 today. OoenGL batlle still crash same like before but theres major increasement on softGPU with new option increasing gfx is just awesome im more than happy play without openGL. Well ill wait someday if openGL totally playable not causing the crash on battle for mali400 user.

loulou
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Sun Sep 23, 2012 6:25 am
Primary Device: galaxy s3
Operating System: android
ROM: stock

Re: Final Fantasy VII

Postby loulou » Sun Sep 23, 2012 7:05 am

First forum post ever...

Suffering the same problems with the battle swirl in opengl, which is a shame cause it looks awesome on my s3. The only way I get through it is to do a save state when I see the fps drop and then load afterwards, sometimes have to do this a couple of times. Also my music player stops when fpse crashes like this so could be a bug with sound?

Haven't quite figured out the right combination to get the cut scenes to play either. anyone got a stable set up for this?

On software rendering I see more freezes during limit breaks, particularly omnislash, when I've not been using a memory card save for a while so could be corrupt save state. Not sure if resent updates have fixed this though, was just a bit annoying when I was doing a session in the battle square.

Found a way round corrupt save states when you can't save to memory card though. Always freezes at the slot selection screen. boot without a bios loaded and then load the bios after boot and then your savestate and you should be able to get past the slot choice screen, but you won't be able to save to your memory card and it will came up as blank anyway. just do a new save state at the slot choice screen and reboot with bios loaded this time. Done this loads of times so I don't have to worry about using save states all the time.

thanks all for the helpful advice.

nosbig
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Tue Sep 18, 2012 1:53 am
Primary Device: galaxy s3
Operating System: android

Re: Final Fantasy VII

Postby nosbig » Sat Sep 29, 2012 5:11 pm

Did anyone find a fix for the final, one on one battle with sephiroth. It slows down to 2-3 fps.

genepoil
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Wed Oct 03, 2012 12:17 pm
Primary Device: Galaxy Note
Operating System: Android 2.1

Re: Final Fantasy VII

Postby genepoil » Wed Oct 03, 2012 12:23 pm

Hi ,first thx for the app it's awsome!! :D

buit i have an issue with ff7 ,when cinematics should appear i have a grey screen in place...i have seen some other user
with the problem on the forum but not the solution....can any of u can help me??
My phon is a Galaxy note i use le last version without openGL

fadaken
Junior Member
Posts: 8
Joined: Wed Oct 03, 2012 6:48 pm
Primary Device: Nexus 7
Operating System: Android
ROM: Paranoid Android 3.5

Re: Final Fantasy VII

Postby fadaken » Wed Oct 03, 2012 9:24 pm

On the Nexus 7
Really you can run FFVII with any setting on this device. looks best with openGL obviously.
Setting i'm currently using

System Setting:
dynamic interpreter: On
Fast boot: On

Video:
Frame limiter: On
Frame skip: On
Adjust frame buffer access: On
Special upload detection: On
OffScreen Drawing: On
Advanced blending: On
Alpha Muti-pass: On
Mask Bit: On
32 Bits rendering: On
Anti Aliasing: On
Texture filtering: On
Direct Buffer Access: On
Misc:
I have the framelimet lvl set to 60fps. i like to have it set so cut-scenes always play.
Drawing thread priority 5
Audio:
Spusync: On
reduce latency: On
the only thing i haven't been able to fix. is this bar at the top. it turns up once combat has started, usually it's just a strip of the world map, it' flash's anyone else have that happen to them?

bigbird.co
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Fri Oct 05, 2012 8:33 am
Primary Device: HoX
Operating System: ICS 4.0.4

Re: Final Fantasy VII

Postby bigbird.co » Fri Oct 05, 2012 8:50 am

About grey screen on movies:

Swap front/back detection: Off (with On screen blinks sometimes and movies dont play)
Direct frame buffer access: Off (with On movies turn grey)

About emulator it's not bad but plaing on OpenGL is nightmare. Don't get me wrong it's working on full speed at 60 fps but sound sucks realy bad. So for now im plaing without OpenGL it mayby look way worse but sound is acceptable. Still waiting for some update that will make FF7 sound like it should be.

If any one is interested im puting mine configuration with is glitch free. Dont wory about black fields on some textures after quick load. They will disappear after first battle.

Framelimiter: On
Frameskip: Off
Print FPS: Optional
Original screen size: Optional
Force landscape orientation: Optional
Adjust framebuffer access: On
Special upload detection: On
Off screen draving: On (witchout menu is broken)
Advenced blending: On
Alpha multipas: On (witchout it wee missing some effects and hand in FF7 menu)
Mask bit: On
32bits rendering: On
Anti Aliasing: On
Texture filtering: On
Old frameskip: Off
Frame texture: On
Special frame limiter: Off
Busy Fix: On
Expand screen width:Off (for me it don't do nothing)
G4 polygon cache: Off (for me it don't do nothing)
Odd/even bit hack: Off (for me it don't do nothing)
Swap front/back detection: Off (screens blink sometimes and movies dont work)
Direct frame buffer access: Off (movies turn gray)
Disable coord check: On
Remove blue glitch: On
Lazy update detection: Off

All setting are from version 0.11.50 on Htc One X

mobile
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Sun Oct 07, 2012 6:04 am
Primary Device: Samsung Galaxy SII (GT-I9100)
Operating System: Android 4.1.1 AOKP
ROM: Resurrection Remix v3.8

Re: Final Fantasy VII

Postby mobile » Sun Oct 07, 2012 7:36 am

I'm having an issue with OpenGL - every time I get to a battle sequence, the emulation crashes.

Does anyone have any experience with OpenGL in FFVII on the Galaxy S II I-9100 ?
Anyone else experiencing crashes at beginning of battle sequence?

edit : using most recent release of FPSe
Samsung Galaxy S II (GT-I9100)
SoC - Samsung Exynos 4 Dual 45 nm
CPU - 1.2 GHz dual-core ARM Cortex-A9
GPU - ARM Mali-400 MP4

Resurrection Remix v3.8 Jelly Bean AOKP
AOKP and CM10 -based

rubejb
Junior Member
Posts: 29
Joined: Wed Jan 18, 2012 11:16 pm
Primary Device: Motorola Triumph

Re: Final Fantasy VII

Postby rubejb » Mon Oct 08, 2012 12:15 pm

Just like Gene up above, I'm having the grey FMV issue WITHOUT OpenGL on.

So these settings:

Swap front/back detection: Off (with On screen blinks sometimes and movies dont play)
Direct frame buffer access: Off (with On movies turn grey)

Aren't displayed.

I may try turning OpenGL on to mess around a bit, but I prefer having it off. So does anyone know the solution?

Thanks.

Edit:

Ah, well I did some more searching and found the "solution." It seems that if you do a regular Continue when you first start up the game (as in wait for the menu to come up and select Continue instead of New Game). Then you can load your save state (Quick Load) and the video works fine.

It'd still be great to know there is a setting that will fix it so you can instantly load the quick save, but this will work for now.

Again, this is on the Software rendering, which doesn't have all the graphical tweaks.

flameboy0009
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Mon Oct 15, 2012 11:15 pm
Primary Device: zte Grand X
Operating System: Android

Re: Final Fantasy VII

Postby flameboy0009 » Mon Oct 15, 2012 11:28 pm

Hello,

I too am having some problems with freeze or crashes...

The prolem seems to be in a one on one battle with Cloud and a Zuu in the battle arena.
As soon as you use Omnislash, it will play the first 6 attacks and then just freeze or slow down to 3 fps.

Any clues or chances of a fix? I am not using openGL at this time.
all other functions in game are fine...


Return to “Game-Specific Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest