Final Fantasy VII

If you have a problem with a particular game, post it in here.
HaggardSauce
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Wed Apr 14, 2010 6:46 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: 6.5

Re: Final Fantasy VII

Postby HaggardSauce » Tue Apr 20, 2010 4:15 am

How do I see if FPSEce is set to stylus mode?

Reefa
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Tue Mar 23, 2010 9:34 pm
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM6.5 (21905.5.0.93)
ROM: Kwbr HD2 v1.6

Re: Final Fantasy VII

Postby Reefa » Mon May 31, 2010 12:59 pm

Hey guys,

I've installed the latest supporter version and am taking FFVII out for a test drive but when I try and load a save state it closes FPSECE, I've been searching the forums but haven't found a solution (tried changing GFX Driver to 3 but this didn't help).

Any one else having issues here?

User avatar
mastanobu
Junior Member
Posts: 18
Joined: Mon Jan 19, 2009 6:14 am
Primary Device: Touch Pro 2 (Tilt 2)
Operating System: build 21887 6.5
ROM: Josh's PerfectBlack 1.7-FINAL
Location: USA
Contact:

Re: Final Fantasy VII

Postby mastanobu » Mon May 31, 2010 4:04 pm

savestate messes up when you have HLE on.
Find me at http://www.totalgamerz.com - Ryo
XDA - ryotgz

Reefa
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Tue Mar 23, 2010 9:34 pm
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM6.5 (21905.5.0.93)
ROM: Kwbr HD2 v1.6

Re: Final Fantasy VII

Postby Reefa » Mon May 31, 2010 4:57 pm

I'm not using HLE, it's disabled in config.

Any other options to try?

EDIT: Also can't save to memory card! Says there's no card in the slot even though the memory card is set up in the settings under slot 1 and 2...

User avatar
Phaedrus Nine
Global Moderator
Posts: 140
Joined: Sun Dec 27, 2009 9:06 am
Primary Device: HTC HD 2 (Leo)
Operating System: 6.5.X (5.2.23549)
ROM: Miri HD2 6.5.X V10
Location: Grimsby, UK

Re: Final Fantasy VII

Postby Phaedrus Nine » Mon May 31, 2010 8:41 pm

The latest update isn't compatible with some savestates from previous versions. It happened with my Crash Bandicoot: Warped savestate. It loaded but video was messed up. Perhaps this is the reason?
Image
"Learn everything about something, and something about everything"
http://www.youtube.com/user/PhaedrusNine

Reefa
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Tue Mar 23, 2010 9:34 pm
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM6.5 (21905.5.0.93)
ROM: Kwbr HD2 v1.6

Re: Final Fantasy VII

Postby Reefa » Tue Jun 01, 2010 1:36 am

Not using old savestates, only just started playing FFVII with fresh copy of FPSECE.

Have checked HLE mode off and bios file in correct directory with pointer to it in .ini.
No frameskip while saving/loading (using HD2 so not needed).
Plenty of free space on 8gig SD card...

Strange, I had a single save state which worked but now I can't replicate it. Perhaps something to do with the sound?

I'm guessing no one else is having this trouble, are you guys able to save to mem card?

User avatar
mastanobu
Junior Member
Posts: 18
Joined: Mon Jan 19, 2009 6:14 am
Primary Device: Touch Pro 2 (Tilt 2)
Operating System: build 21887 6.5
ROM: Josh's PerfectBlack 1.7-FINAL
Location: USA
Contact:

Re: Final Fantasy VII

Postby mastanobu » Tue Jun 01, 2010 2:57 am

i don't remember off hand, but i remeber seeing schtruck say another plugin can break savestate. do you have any other plugins enabled that are not by default?
Find me at http://www.totalgamerz.com - Ryo
XDA - ryotgz

Reefa
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Tue Mar 23, 2010 9:34 pm
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM6.5 (21905.5.0.93)
ROM: Kwbr HD2 v1.6

Re: Final Fantasy VII

Postby Reefa » Tue Jun 01, 2010 3:32 am

No plugins installed, pausing game and saving worked a few times but then started crashing again. Mem card save seems to be working now so will stick to that! Perhaps its sound related, maybe it'll get fixed in the next version!

djkalashnikov
Fresh Fish
Posts: 2
Joined: Sat Jun 05, 2010 7:15 pm
Primary Device: hd2 leo
Operating System: 6.5
ROM: stock

Re: Final Fantasy VII

Postby djkalashnikov » Sat Jun 05, 2010 7:37 pm

hi first thanks to all the mods and to everyone involved in FPSECE..

im a supporter and have used it and managed to get everything i wanted to work without asking any questions... i know how everyone dislikes asking questions that can easily answered by searching.

ok i have a problem now and cant find the answer....

I cant for the life of me get ff7 to work,
ok i got a new 32gb sd card but deleted my backup of the old card by mistake, I then installed EVERYTHING back on my new card... no problem right?

but when i got fpsece back the way i like it the same .bin ff7 file wont work, fpsece starts ok then the playstation logo with SCEE comes up, then nothing.. just freezes !
the X to exit works but if i go to d-pad mode i cant exit without removing the battery.

i put dino crisis 2 on and that works no problem and gran turismo but i really want ff back.

ok if thats enough info for anyone to help me id love it... any questions im on every 5 mins to update,

Cheers... Aidan

User avatar
Phaedrus Nine
Global Moderator
Posts: 140
Joined: Sun Dec 27, 2009 9:06 am
Primary Device: HTC HD 2 (Leo)
Operating System: 6.5.X (5.2.23549)
ROM: Miri HD2 6.5.X V10
Location: Grimsby, UK

Re: Final Fantasy VII

Postby Phaedrus Nine » Sun Jun 06, 2010 6:33 pm

Did the same FFVII image work before you re-installed everything?
Image
"Learn everything about something, and something about everything"
http://www.youtube.com/user/PhaedrusNine


Return to “Game-Specific Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest