todays update, g-sensor works okey

adolfotregosa
Fresh Fish
Posts: 3
Joined: Thu Dec 31, 2009 2:30 am

todays update, g-sensor works okey

Postby adolfotregosa » Wed Jan 06, 2010 12:20 pm

Just to report that with todays update, tested gran turismo 2 with g-sensor and it works but it's a bit to over sensitive, can it be adjusted ?

How do i make tilt work with accelerator and braking ?

And, how do i use the stylus mode for "dpad" on menus and gsensor for driving if possible ?

thank you

User avatar
reeco
Member
Posts: 36
Joined: Mon Nov 16, 2009 8:24 am
Primary Device: Htc Hd2
Operating System: 6.5
ROM: 1.66.405.2 (76641) WWE
Location: Swansea, Wales
Contact:

Re: todays update, g-sensor works okey

Postby reeco » Wed Jan 06, 2010 12:56 pm

I cant also report that it way too sensitive. Gran Tourismo is unplayable with it, so is Tony Hawk. also holding the phone is a nice position facing you, the menu's are flicking through. its as if you need to hold the phone flat. like on a table to get it straight. What would be great is if you could somehow implement a gsensor calibration menu. so you could hold it where you are comftable playing and it would save this for playing the game.

Keep up the good work.

If you would like me to upload a video of what I mean by over sensitive, just give me the word. :)
HTC HD2

User avatar
i900frenchaddict
Global Moderator
Posts: 2114
Joined: Sat Feb 21, 2009 10:47 am
Primary Device: Galaxy Note 2/ HTCs
Location: France
Contact:

Re: todays update, g-sensor works okey

Postby i900frenchaddict » Wed Jan 06, 2010 1:32 pm

see my post here, for the G-sensor sensitivity
http://www.fpsece.net/forum2/viewtopic.php?f=6&t=198&start=140&sid=d4a498049a506c975fbe1e12df18a6fe

And also keep in mind that a game like gran turismo was not supposed to be played using a G-sensor, but using VERY accurate controls from analogic stick, so in my opinion, it will remain hard to play it using G-sensor.

User avatar
CloudStrife86
Global Moderator
Posts: 1272
Joined: Sun Apr 26, 2009 12:07 am
Primary Device: Samsung Galaxy S4 (i9505)
Operating System: Android
ROM: Stock Jelly Bean 4.2.2
Location: Durham, United Kingdom
Contact:

Re: todays update, g-sensor works okey

Postby CloudStrife86 » Wed Jan 06, 2010 1:52 pm

@ frenchaddict
I'm loving your detailed help posts. :) By the time I get an HD2, I don't think there'll be a problem left that you haven't documented here!
I'm also thinking you should maybe move/copy that single post into the "support" section, to make it easier to find. ;)
Image
Platinum trophies: Uncharted, MW2, Uncharted 2, Resi 5, AC II, Fallout 3, Batman: AA, CoD: WaW, BlOps, FFXIII, BioShock, L.A. Noire, Deus Ex: HR, Uncharted 3, Heavy Rain, Batman: AC, inFAMOUS 2, The Walking Dead, Virtue's Last Reward, Borderlands

User avatar
mastanobu
Guru
Posts: 703
Joined: Mon Jan 19, 2009 6:14 am
Primary Device: Touch Pro 2 (Tilt 2)
Operating System: build 21887 6.5
ROM: Josh's PerfectBlack 1.7-FINAL
Location: USA
Contact:

Re: todays update, g-sensor works okey

Postby mastanobu » Wed Jan 06, 2010 5:30 pm

Agreed on posting it in the support section. I stumbled upon earlier in that other thread.
Find me at http://www.totalgamerz.com - Ryo
XDA - ryotgz

User avatar
schtruck
Site Admin
Posts: 2428
Joined: Tue Jan 13, 2009 8:52 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM 6.5.1 21869
ROM: 1.66
Location: PARIS
Contact:

Re: todays update, g-sensor works okey

Postby schtruck » Thu Jan 07, 2010 4:07 pm

to say you the truth, HTC's Gsensor implementation is not for now as tunable as on TG01, but i'll change it in next supporters version.

So all that IfrenchAddict told you about tune setting will be good for next release...

User avatar
reeco
Member
Posts: 36
Joined: Mon Nov 16, 2009 8:24 am
Primary Device: Htc Hd2
Operating System: 6.5
ROM: 1.66.405.2 (76641) WWE
Location: Swansea, Wales
Contact:

Re: todays update, g-sensor works okey

Postby reeco » Thu Jan 07, 2010 7:19 pm

thanks for the update schtruck, ohhh and ridge racer type 4 work quite nice with the g sensor. :)
HTC HD2

User avatar
luxdux
Junior Member
Posts: 15
Joined: Sun Jan 03, 2010 3:19 pm
Location: Italy

Re: todays update, g-sensor works okey

Postby luxdux » Fri Jan 08, 2010 2:15 pm

reeco wrote:thanks for the update schtruck, ohhh and ridge racer type 4 work quite nice with the g sensor. :)


could you please tell me which version of rr type 4 you got? ntsc or pal?
on my hd2 it "freeze" after the namco logo...

thanks

carina77
Junior Member
Posts: 5
Joined: Mon Dec 07, 2009 1:32 am
Primary Device: HTC HD2
Operating System: WM6.5
ROM: Cooked ROM
Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Re: todays update, g-sensor works okey

Postby carina77 » Sun Jan 10, 2010 1:22 pm

Great update! Thanks Schtruck...Mine also works! :D but it seems to be doing the opposite controls, say if i tilt left, it steers toward the right... It seems to occur in ATV Racer and GrandTurismo2...any way to make it work properly on HD2? :?:

loomx
Junior Member
Posts: 5
Joined: Sat Jan 09, 2010 12:51 pm
Primary Device: HD2
Operating System: 6.5.3

Re: todays update, g-sensor works okey

Postby loomx » Sun Jan 10, 2010 3:49 pm

This is amazing!!!! Iv just been playing gran turismo 1 with the g-sensor! it works quite well. I think the problem with the sensitivity might be more due to a dead spot in the middle? so you turn a little nothing happens, so you turn too much. I sort of got used to it :) Loving it so much!!!


Return to “HTC Leo (HD2)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest