v0.10 Xperia X1 performance and configuration

User avatar
CloudStrife86
Global Moderator
Posts: 1272
Joined: Sun Apr 26, 2009 12:07 am
Primary Device: Samsung Galaxy S4 (i9505)
Operating System: Android
ROM: Stock Jelly Bean 4.2.2
Location: Durham, United Kingdom
Contact:

Re: v0.10 Xperia X1 performance and configuration

Postby CloudStrife86 » Fri Apr 30, 2010 6:51 pm

As you can see from my profile pane <--- I'm using Itje's Touch-IT Black Leo ROM. Playing FFVII with the current supporter copy, I get 45-50 fps in towns and stuff (0 frameskip), 35-45 on the world map (with frameskip 5) and 35-45 in battle (with 5 frameskip, which causes the cursor glitch. But I can handle that). All of those are for portrait orientation. I get ~5 fps less when in landscape.
I'd make a video, but I don't have a video camera besides the one on my phone. I've tried recording video directly from the phone using MyMobiler, but it heavily impacts on the performance of the emulator, defeating the object of making the video.
Image
Platinum trophies: Uncharted, MW2, Uncharted 2, Resi 5, AC II, Fallout 3, Batman: AA, CoD: WaW, BlOps, FFXIII, BioShock, L.A. Noire, Deus Ex: HR, Uncharted 3, Heavy Rain, Batman: AC, inFAMOUS 2, The Walking Dead, Virtue's Last Reward, Borderlands

shaneandriu
Fresh Fish
Posts: 4
Joined: Wed Jul 28, 2010 7:49 am
Primary Device: fpsece
Contact:

Re: v0.10 Xperia X1 performance and configuration

Postby shaneandriu » Thu Jul 29, 2010 11:39 am

I would like to share best part of it is Frameskip causes of delays in the area, but no improvement in speed. In the battle, greatly improves the speed. You can get the games at 50fps without delay. But choosing a target cursor disappears and replaced by a box that displays a portion of the battlefield, in the upper left corner of the tray.

indycar
Junior Member
Posts: 19
Joined: Fri Jul 23, 2010 10:57 pm
Primary Device: sony ericsson xperia neo
Operating System: android 2.3.3
ROM: stock unrooted

Re: v0.10 Xperia X1 performance and configuration

Postby indycar » Thu Aug 05, 2010 7:43 pm

hello lads n ladies thou i have X2 i decided to post here (same phone specs)


i ve tried game Mortal Kombat Mythologies - Sub Zero and got pretty good results

40+ with sound and no frameskip in portrait
25+ with sound and no frameskip in landscape

will add some screenie later

MesoX
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Tue Oct 05, 2010 8:02 pm
Primary Device: Sony Ericsson X1i
Operating System: 6.5.3
ROM: Energy Rom, Custom themed, own tweaks

Re: v0.10 Xperia X1 performance and configuration

Postby MesoX » Tue Oct 05, 2010 8:57 pm

Currently trying to get best configuration for Diablo.

At first i have custom ROM (Energy rom, it's quite fast ROM with manila etc.) but i switched manila off for these tests.
Second thing is that I overclocked my xperia to 692 Mhz (well it speeds up game a lil bit :)). Results weren't that bad:

Portrait mode: 30 - 32 fps (lower with more creatures on screen, minimum I've got was 23 I think)
Landscape mode: 29 - 31 fps (lower with more creatures on screen, minimum I've got was around 22-24)

FS is on number 5. I've tried also 4, it runs a bit slower but smoother.

elshur
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Thu Sep 23, 2010 10:18 am
Primary Device: X1

Re: v0.10 Xperia X1 performance and configuration

Postby elshur » Thu Oct 07, 2010 12:27 pm

Hello

I own a X 1 and I install Fpsece 0.10 on my phone. I can't view a PAD even with different skin.
Is that I am the only one with this problem :( ??

y0ttabyte
Fresh Fish
Posts: 1
Joined: Thu Oct 14, 2010 12:11 pm
Primary Device: Sony Xperia X1 with Winmo 6.1
Operating System: Windows Mobile 6.1
ROM: Stock ROM 1.05.931.10

Re: v0.10 Xperia X1 performance and configuration

Postby y0ttabyte » Thu Oct 14, 2010 2:58 pm

I just started to try, i use stock rom, not cooked at all, only tweaked and run winmo 6.1.
what should i do from here?
ps: sorry for my bad english.


Return to “Sony-Ericsson Xperia X1 (HTC Kovsky)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest